Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ζάχος Χατζηφωτίου: Η μυθική ζωή του με τους πέντε γάμους και τα πέντε διαζύγια

Ζάχος Χατζηφωτίου: Η μυθική ζωή του με τους πέντε γάμους και τα πέντε διαζύγια

Με τη Δανάη Σωσσίδη, απέκτησαν μία κόρη τη Μανίτα, και εκείνη πολλά χρόνια αργότερα του χάρισε την πρώτη του εγγονή, τη Δωροθέα Πασχαλίδου

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου, που πέθανε σήμερα σε ηλικία 99 ετών, ήταν ο τελευταίος αυθεντικός bon viveur της ελληνικής high society. Είχε κάνει πέντε γάμους και είχε πάρει άλλα τόσα διαζύγια. Προίκα του; Μία κόρη, τρία εγγόνια και δύο δισέγγονα.

Από τη ζωή του πέρασαν πολλές γυναίκες, διάσημες, γαλαζοαίματες και σταρ του σινεμά, ενώ ανάμεσα ενώ ανάμεσα σε εκείνες ήταν και η Τζένη Καρέζη, με την οποία ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου έπειτα από τέσσερις μήνες σχέσης το 1962.

Η πρώτη γυναίκα που παντρεύτηκε ήταν μία Γαλλίδα, η οποία ήταν κόρη στρατηγού.

Ο πατέρας της ήθελε να εντάξει τον Ζάχο Χατζηφωτίου στον γαλλικό στρατό, ενώ εκείνος δεν ήθελε. Προσπαθούσε να τον πείσει σε σημείο που, ο δημοσιογράφος, δεν άντεξε άλλο και αποφάσισε να χωρίσει με την κόρη του στρατηγού.

Μόλις τελείωσε η διαδικασία του διαζυγίου, δεν έχασε καθόλου χρόνο και προχώρησε σε γάμο με τη Δανάη Σωσσίδη, γόνο της οικογένειας Κύρου, που είχε την εφημερίδα “Εστία” και όλα αυτά μόλις σε ηλικία 27 ετών.

Με τη Δανάη Σωσσίδη, απέκτησαν μία κόρη τη Μανίτα, και εκείνη πολλά χρόνια αργότερα του χάρισε την πρώτη του εγγονή, τη Δωροθέα Πασχαλίδου, κινηματογραφική παραγωγός στο Hollywood.

Ο δημοσιογράφος – συγγραφέας, ταξίδευε αρκετά συχνά στη Γαλλία, οπότε και ο τρίτος γάμος του έγινε στο Παρίσι.

Μετά τη Δανάη, ήρθε η τρίτη σύζυγος στη ζωή του, η Ιρέν, μία Γαλλίδα που δούλευε στον οίκο Dior και αμέσως μετά από εκείνη παντρεύτηκε την Τζένη Καρέζη, που όπως είπε και ο ίδιος τον πολιορκούσε όσο ήταν μαζί με τη Γαλλίδα σύζυγό του.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε δηλώσει πως «η  Τζένη Καρέζη με χώρισε από την πριγκίπισσα, την Ιρέν. Λύσσαξε… Έπαιρνε κάθε Δευτέρα το αεροπλάνο που δεν είχε θέατρο και ερχόταν σε μένα για μια νύχτα για να το μάθει η πριγκίπισσα».

Ο γάμος με την Τζένη Καρέζη ήταν αρκετά περιπετειώδης, αφού εκείνη την περίοδο, τον διεκδικούσε και η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ωστόσο ο δημοσιογράφος θεωρούσε ότι «η Καρέζη είχε πιο ωραίο πρόσωπο», και δεν τον ενδιέφερε η πανέμορφη ξανθιά ηθοποιός.

Στην τελετή του γάμου του με την Καρέζη, είχαν καλέσει 500 άτομα, ωστόσο ήρθαν τουλάχιστον 5.000 χωρίς προσκλητήριο.

Ο πέμπτος γάμος του, έγινε με την τότε Μις Ελλάς, Κατερίνα Παπαδημητρίου, και μάλιστα στη Μύκονο.

Ακόμα και μετά από χρόνια, έκανε αποκαλύψεις για την ερωτική του ζωή όπως το ότι ήταν για δύο χρόνια με τη Μιμή Ντενίση, και τη χαρακτήρισε «Ωραίο τύπο… περιβόλι».

Αυτές οι επιτυχίες και οι θυελλώδεις γάμοι του, διαρκούσαν 2 με 3 χρόνια, όμως πάντα κρατούσαν καλές σχέσεις, αφού όπως είχε πει παλιότερα:

«Οι γάμοι μου κρατούσαν από 2-3 χρόνια. Όταν χωρίζαμε ανταλλάσσαμε δώρα, κάναμε πάρτι μαζί με τη γυναίκα μου».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024