Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Αντζελίνα Τζολί επισκέπτεται το χτυπημένο Πακιστάν από τις καταστροφικές πλημμύρες

H Αντζελίνα Τζολί επισκέπτεται το χτυπημένο Πακιστάν από τις καταστροφικές πλημμύρες

Η πρέσβειρα του ΟΗΕ, Αντζελίνα Τζολί, ταξίδεψε στο Πακιστάν μετά τις πλημμύρες, που προκάλεσαν ανυπολόγιστες καταστροφές στη χώρα.

Η Αντζελίνα Τζολί, πάντα ευαισθητοποιημένη σε κοινωνικά παγκόσμια ζητήματα, επισκέφθηκε το πολύπαθο Πακιστάν, το οποίο επλήγη με καταστροφικές πλημμύρες, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 1500 ανθρώπους.

Η Αντζελίνα Τζολί εκτός από μια όμορφη και διάσημη ηθοποιός, είναι και πολύ ενεργή ακτιβίστρια. Μάλιστα, έχει επισκεφθεί πολλά κέντρα προσφύγων ενώ έχει βρεθεί και στην Ελλάδα για το προσφυγικό ζήτημα.

Η ηθοποιός καταγράφηκε σε βίντεο κατά την άφιξή της στη χώρα του Πακιστάν, να φοράει την παραδοσιακή μαντήλα, μάσκα για τον κορωνοϊό και μαύρα απλά ρούχα.

Διαβάστε επίσης: Ιράν: Oργή για τον θάνατο της 22χρονης – Γυναίκες καίνε μαντίλες και κόβουν τα μαλλιά τους – Δείτε βίντεο

Οι μεγάλες φυσικές καταστροφές που στοίχισαν πολλές ανθρώπινες ζωές

Μάλιστα, την άφιξη της Angelina Jolie (πρέσβειρας του ΟΗΕ) στο Πακιστάν, ανακοίνωσε και η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης (IRC). Το ταξίδι της πρέσβειρας του ΟΗΕ αποσκοπεί να επιστήσει τη διεθνή προσοχή στην εξελισσόμενη ανθρωπιστική κρίση της χώρας.

Οι καταρρακτώδεις βροχές την εποχή των μουσώνων και το λιώσιμο των παγετώνων στο βόρειο Πακιστάν προκάλεσαν σφοδρές πλημμύρες που έχουν βυθίσει το ένα τρίτο της χώρας κάτω από το νερό και έχουν προκαλέσει τον θάνατο σε περισσότερους από 1.500 ανθρώπους.

Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι μπορεί να χρειαστούν έως και έξι μήνες για να υποχωρήσουν τα νερά των πλημμυρών από τις πληγείσες περιοχές της χώρας, ενώ αυξάνονται οι φόβοι ασθενειών που μεταδίδονται από το νερό, όπως η χολέρα, ελονοσία και ο δάγκειος πυρετός.

Ο σημαντικός ανθρωπιστικός ρόλος που προσφέρει

Με την ιδιότητα της Πρέσβειρας Καλής Θέλησης του ΟΗΕ, η χολιγουντιανή ηθοποιός επισκέπτεται αρκετά συχνά διάφορα σημεία του πλανήτη, όπου οι κάτοικοι του πλήττονται από καταστροφές καθώς επίσης στέκεται δίπλα σε προβλήματα προσφύγων αλλά και γυναικείων δικαιωμάτων.

Στο παρελθόν έχει εκπροσωπήσει την Ύπατη Αρμοστεία ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης έχοντας πραγματοποιήσει σχεδόν 60 αποστολές στο πεδίο, ασκώντας σημαντική επιρροή πάνω στα ζητήματα των προσφύγων και των εκτοπισμένων.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024