
Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Χατζηδάκης: Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ
Ο υπουργός Εργασίας παρέπεμψε στην ομιλία του πρωθυπουργού ή τη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής για απαντήσεις ως προς το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου.
Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ για τον σχηματισμό κυβέρνησης σε περίπτωση μη επίτευξης αυτοδυναμίας από τη Νέα Δημοκρατία.
Μιλώντας στο Φόρουμ που διοργανώνει ο Οικονομικός Ταχυδρόμος στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι βασικός στόχος είναι η αποφυγή του κινδύνου ακυβερνησίας και ως προς τούτο «αν δεν πετύχουμε αυτοδυναμία είμαστε ανοιχτοί για συνεργασίες. Με το ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε».
- Διαβάστε επίσης: Οικονόμου για καταγγελία Σπίρτζη: Η κυβέρνηση επιδιώκει την ουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ το φτηνό θέαμα
Παρέπεμψε στην ομιλία του πρωθυπουργού
Πάντως ο υπουργός Εργασίας παρέπεμψε στην ομιλία του πρωθυπουργού ή τη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής για απαντήσεις ως προς το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου.
Ο ίδιος ανέφερε ότι οι υποστηρικτές της απλής αναλογικής τείνουν να αρνούνται τις συνεργασίες, «με εξαίρεση τους Τσίπρα και Βαρουφάκη». Σημείωσε ότι και το ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει να αρνείται τις συνεργασίες, ενώ υπογράμμισε ότι είτε αλλάξει είτε όχι ο εκλογικός νόμος, «ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί».
- Κώστας Παπαδόπουλος: Συνελήφθη ο πρώην παίκτης του Survivor για ξυλοδαρμό ανηλίκου
- Οι Αρνό ονειρεύονται τον Γιούργκεν Κλοπ
- Μείωση των μεταναστευτικών ροών καταγράφει το Υπουργείο Ναυτιλίας για το 2026
- Η Ναταλία Βοντιάνοβα έγκυος στο 6ο παιδί της στα 44 της – Η LVMH αποκτά έναν ακόμη διάδοχο
- Νέο μπαράζ επιθέσεων ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία- Τραυματίες και ζημιές σε κρίσιμες υποδομές
- ΕΛ.Α.Σ.: Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων στο νέο κόμμα Τσίπρα
