Νέο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στην Ιατρική Σχολή Αθηνών για τα καρδιαγγειακά νοσήματα
Η πρακτική άσκηση του θα πραγματοποιείται στα ιατρεία και εργαστήρια Καρδιομεταβολικων νοσημάτων των συνεργαζόμενων κλινικών (Σωτηρία, Αττικό, Λαϊκό, Ιπποκράτειο)
Με ένα νέο φιλόδοξο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών ξεκινάει την νέα ακαδημαϊκή χρονιά η Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών. Το νέο πρόγραμμα θα οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) με τίτλο «Καρδιομεταβολική ιατρική» (Master of Science (MSc) «Cardiometabolic Medicine») και τα μαθήματα του θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα.
Στο νέο πρόγραμμα θα γίνονται δεκτοί κάτοχοι τίτλου του Α΄ κύκλου σπουδών των τμημάτων Ιατρικής, Νοσηλευτικής καθώς και όλων των συναφών επιστημών της ημεδαπής ή ομοταγών, αναγνωρισμένων από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ), Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και απόφοιτοι άλλων τμημάτων ΑΕΙ (π.χ. Φαρμακευτικής, Χημείας, Βιολογίας, ΤΕΦΑΑ, Διαιτολογίας/Διατροφολογίας, Ψυχολογίας) της Ελλάδας ή αναγνωρισμένων αντίστοιχων τμημάτων του εξωτερικού.
Όπως εξηγούν οι εκπρόσωποι της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, οι απόφοιτοι του προγράμματος στην «Καρδιομεταβολική Ιατρική» θα αποτελούν εξειδικευμένους επιστήμονες που θα μπορούν να εργαστούν σε τομείς σχετιζόμενους με καρδιαγγειακά ή μεταβολικά νοσήματα, σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές ή και θα μπορούν να σχεδιάσουν και να εκπονήσουν βασική ή και κλινική έρευνα στο γνωστικό αντικείμενο των καρδιομεταβολικών νοσημάτων.
Η πρακτική άσκηση του, δε, θα πραγματοποιείται στα ιατρεία και εργαστήρια Καρδιομεταβολικων νοσημάτων των συνεργαζόμενων κλινικών (Σωτηρία, Αττικό, Λαϊκό, Ιπποκράτειο).
Για το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, δε, προβλέπεται επίσης η συμμετοχή σε εργασίες κυρίως ερευνητικές, συστηματικές ανασκοπήσεις και μετα-αναλύσεις, δεδομένου ότι μέσω αυτών προάγεται η πρωτοποριακή έρευνα και καινοτομία, η σύνδεση της έρευνας με τη διδασκαλία και η διάχυση των ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Ποιοι είναι οι στόχοι του προγράμματος;
Η διαγνωστική προσέγγιση ασθενών με καρδιομεταβολικές διαταραχές, η φαρμακευτική και μη-φαρμακευτική αντιμετώπιση τους, η εκπαίδευση στις σύγχρονες εξελίξεις της παθογένειας, της παθοφυσιολογίας, της διάγνωσης, και της θεραπείας (φαρμακευτικής και μη) των καρδιομεταβολικών νοσημάτων, η στελέχωση του συστήματος υγείας (ιδιωτικού και δημόσιου) σε τομείς σχετιζόμενους με καρδιαγγειακά και μεταβολικά νοσήματα και η κατάρτιση επιστημόνων με τις απαιτούμενες δεξιότητες για επιτυχή σταδιοδρομία στον ιδιωτικό, δημόσιο και ακαδημαϊκό τομέα.
- Νέα μεγάλη νίκη για τους Λέικερς (108-112), κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τους Θάντερ (101-131)
- Ζάκυνθος: Ανείπωτη θλίψη για τον 2χρονο που κατασπαράχθηκε από το πίτμπουλ – «Η κόρη μου φώναξε και έτρεξα» λέει ο πατέρας
- Αγορά ακινήτων: Χειμερινά εξοχικά… σε χειμερία νάρκη
- «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη για 3η χρονιά στο θέατρο Σταθμός
- Νέοι ταξιδιωτικοί κανόνες προς την Ευρώπη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- ΣτΕ: «Φρένο» σε οικοδομικές άδειες χωρίς έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας
- Αρκάς: Μια καλημέρα στις επιλογές
- Ρήξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Αυγής» – Nεύρα και τάσεις φυγής στην Κουμουνδούρου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)































































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442