
Βρετανία: Σε πανεθνική 24ωρη απεργία θα προχωρήσει τον Σεπτέμβριο το προσωπικό σιδηροδρόμων
Η απεργία αυτή θα συμπέσει με το ετήσιο συνέδριο του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας στο Λίβερπουλ
Το προσωπικό των βρετανικών σιδηροδρόμων προγραμματίζει 24ωρη απεργία σε όλη τη χώρα στις 26 Σεπτεμβρίου για τους μισθούς, την εργασιακή ασφάλεια και τις συνθήκες εργασίας, ανακοίνωσε σήμερα συνδικάτο, στην πιο πρόσφατη από μια σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων που γίνονται στη Βρετανία καθώς ο πληθωρισμός ξεπερνάει τις μισθολογικές αυξήσεις.
Το συνδικάτο Transport Salaried Staffs’ Association (TSSA) ανακοίνωσε ότι ασκεί πιέσεις για μια αναθεωρημένη συμφωνία για τις αποδοχές για το προσωπικό σε εταιρείες εκμετάλλευσης τρένων, αφότου απέρριψε «προσβλητική» πρόταση για αύξηση 2%.
Το συνδικάτο εξακολουθεί να βρίσκεται σε συνομιλίες για πιθανή ρύθμιση με την Network Rail, την εταιρεία του δημόσιου τομέα, η οποία διακρατεί και διαχειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου και των σιδηροδρομικών υποδομών της Βρετανίας.
«Χαιρετίζω το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με την Network Rail και το χάσμα για μια απόφαση μικραίνει. Ο καιρός θα δείξει αν μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί για να αποτραπεί η επόμενη απεργία μας», δήλωσε ο επικεφαλής του TSSA Μάνιουελ Κόρτες.
Η απεργία αυτή θα συμπέσει με το ετήσιο συνέδριο του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας στο Λίβερπουλ, σύμφωνα με το TSSA.
Ο πληθωρισμός στη Βρετανία έφτασε το 10% τον Ιούλιο, με τις προβλέψεις να δείχνουν περαιτέρω αυξήσεις που μπορεί να επιδεινώσουν κρίση του κόστους διαβίωσης, η οποία τροφοδοτείται κυρίως από τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας.
- Σχοινάς: Στόχος μας η συνολική αναδιάταξη του πρωτογενούς τομέα – Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο ΥΑΑΤ
- Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στο Ρέθυμνο
- Σοκ στους Λέικερς με Ντόντσιτς: Νοκ-άουτ από το υπόλοιπο της regular season, αγωνία για τα playoffs
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου
- Αυτοί οι έξι Βέλγοι το 1986 καθόρισαν τον τρόπο με τον οποίο ντυνόμαστε σήμερα
- «Ο καιρός του Πάσχα δεν έχει ακόμη πει την τελευταία του λέξη» – Η σύγκρουση δύο προγνωστικών μοντέλων




