Τα ερωτήματα παραμένουν και μεγαλώνουν τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τις υποκλοπές κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι δεν βοηθάει με τη στάση του να φωτιστεί η υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Πού τα πουλάτε αυτά κύριοι της κυβέρνησης;»

Η κυβέρνηση συνεχίζει στο ίδιο τροπάρι του πρωθυπουργού να μιλάει για επιχειρησιακή αστοχία όταν η ΕΥΠ υπάγεται προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη, για να βγει λάδι ένα ολόκληρο νομοθετικό πλαίσιο, πρόσθεσε ο Κουτσούμπας και συμπλήρωσε: «Που τα πουλάτε αυτά κύριοι της κυβέρνησης;».

Το νομοθετικό πλαίσιο δεν διορθώνεται μόνο καταργείται γιατί βάζει στο στόχαστρο τα δικαιώματα του ελληνικού λαού, επεσήμανε ο γραμματέας του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε αναφορά στις δηλώσεις του νέου αρχηγού της ΕΥΠ ότι κανείς δεν εξαιρείται a priori από τις παρακολουθήσεις και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση που αποδέχεται αυτή την θέση και επέκρινε τους κυβερνώντες ότι το δικαιολογούν στο όνομα της ισοτιμίας. «Ισότιμη παρακολούθηση όλων. Ματζουράνα στο κατώι, γάϊδαρος στα κεραμίδια» σχολίασε δηκτικά ο γραμματέας του ΚΚΕ.

Απάντηση καμιά

Απαράδεκτες, άθλιες, παράνομες είναι όλες οι παρακολουθήσεις και δεν εξαιρούνται ούτε αυτές που έχουν την τυπική νομιμότητα τόνισε ο κ. Κουτσούμπας επαναλαμβάνοντας ότι τα υπόλοιπα κόμματα δεν ακουμπούν αυτό το «σάπιο θεσμικό πλαίσιο» με βάση το οποίο αλωνίζουν μυστικές υπηρεσίες εγχώριες και ξένες. Αυτό το πλαίσιο δίνει το πράσινο φως για την παρακολούθηση των πάντων είπε ο κ. Κουτσούμπας και κατηγόρησε την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που έχουν κυβερνήσει ότι δεν δίνει καμία απάντηση για αυτό το ζήτημα.

Τόνισε ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν καλά τι ψήφισαν και τι ήταν σε ισχύ και δεν το άλλαξαν φέροντας ευθύνη για τον βούρκο που έχει δημιουργηθεί και τα κόμματα που κυβέρνησαν είναι βουτηγμένα στον βούρκο μέχρι το λαιμό. Δεν διορθώνεται μόνο καταργείται το σάπιο πλαίσιο των παρακολουθήσεων σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Στο βούρκο μέχρι το λαιμό

Απάντηση καμία, ήταν η φράση που χρησιμοποίησε αρκετές φορές ο κ. Κουτσούμπας αναφερόμενος στα θέμα του πλαισίου των παρακολουθήσεων που θέτει το ΚΚΕ, ενώ αναφέρθηκε εκ νέου και στο ζήτημα των κακόβουλων λογισμικών κατασκοπείας τύπου Pretador θέτοντας το ερώτημα ποια κυβέρνηση ενδιαφέρθηκε και ποια δρομολόγησε την αγορά τους.

Το μεγάλο θέμα που θέτει το ΠΑΣΟΚ στην πρότασή του είναι η ελεύθερη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων, είπε και συμπλήρωσε ότι το ΚΚΕ θα κάνει προσπάθεια να γίνει έρευνα των υποθέσεων όπως του κ. Ανδρουλάκη λέγοντας ότι στην έρευνα θα πρέπει να ενταχθούν οι υποθέσεις συνακράσεων – υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ αλλά και την παρακολούθηση δημοσιογράφων και άλλων προσώπων.

Ποιός δεν ήθελε να διερευνηθούν οι καταγγελίες για τις συνακροάσεις στο ΚΚΕ;

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην υπόθεση των συνακροάσεων – υποκλοπών του τηλεφωνικού κέντρου της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, καταθέτοντας στα πρακτικά τα στοιχεία της υπόθεσης που άρχισε από το 2016 και όχι μόνο δεν έχουν δοθεί απαντήσεις, αλλά πήγε να κλείσει η υπόθεση!

Τι έκαναν όλες οι κυβερνήσεις για τις αλλεπάλληλες καταγγελίες του ΚΚΕ; διερωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας. Ποιοι είναι οι φυσικοί αυτουργοί της εντολής των παρακολουθήσεων ενός ολόκληρου κόμματος; συμπλήρωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και έθεσε το ερώτημα ποιοι και πως επέτρεψαν τις υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ για λογαριασμό ελληνικών ή ξένων υπηρεσιών; Γιατί έξι χρόνια δεν υπάρχουν καρποί στην έρευνα; πρόσθεσε ενώ επεσήμανε ότι το ΚΚΕ έχει συγκεντρώσει στοιχεία για το θέμα.

Μάλιστα ο κ. Κουτσούμπας άφησε σοβαρές αιχμές για θάψιμο των ερευνών και διερωτήθηκε ποιός δεν ήθελε να ερευνηθούν οι καταγγελίες του ΚΚΕ.

Ούτε συνεννοημένοι να ήταν

Σημείωσε πως στην πρόσφατη συζήτηση στην Ολομέλεια σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας δεν είπαν το παραμικρό για το θέμα αυτό και σχολίασε «ούτε συνεννοημένοι να ήταν».

Ο γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε ότι το κόμμα του συμφωνεί με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής και εξαπέλυσε πυρά κατά της ΝΔ για χρονική διεύρυνση της έρευνας χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένες υποθέσεις κάνοντας λόγο για «φτηνιάρικο κόλπο που επιδιώκει να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα».

Επίσης, αναφέρθηκε στα σενάρια περί κυβέρνησης συνεργασίας που εμφανίζονται και υπογράμμισε ότι μοναδικά ελπιδοφόρος για τον λαό δρόμος είναι αυτός που προτείνει το ΚΚΕ, με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων και χαλώντας τα σκοτεινά και αντιλαϊκά σενάρια μιας διεφθαρμένης άρχουσας τάξης.