Νότης Μηταράκης: Πολλά ερωτηματικά για το περιστατικό στον Έβρο – Ανταποκριτής ξένου ΜΜΕ παρίστανε τον μεταφραστή
Για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό, με πρωτοβουλία του Νότη Μηταράκη, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη συνεδρίαση της αρμόδιας Διαρκούς Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής.
Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει θέσει ως στόχο την οικοδόμηση ανθεκτικών και διαχρονικών σχέσεων καλής συνεργασίας με εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, δόθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης άδεια σε μέλη – εγγεγραμμένης στο Μητρώο του ΥΜΑ – Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείται στη νομική εκπροσώπηση ασυνόδευτων ανηλίκων, να εισέλθουν στο ΚΥΤ Φυλακίου.
Διαβάστε επίσης: Έβρος: Οι Τούρκοι πίεσαν δια της βίας τους μετανάστες προς το ελληνικό έδαφος
«Παρίστανε τον μεταφραστή για να πάρει συνεντεύξεις»
Στην αντιπροσωπεία της εν λόγω ΜΚΟ, όπως απεδείχθη εκ των υστέρων, σημειώνει ο υπουργός Μετανάστευσης, συμμετείχε ανταποκριτής ξένου μέσου ενημέρωσης, ο οποίος υπέβαλε παραπλανητικό αίτημα εισόδου ως μεταφραστής, ενώ πραγματικός σκοπός της επίσκεψης ήταν να συνομιλήσει και να προχωρήσει σε συνεντεύξεις με ορισμένους εκ των 38 μεταναστών που εντοπίστηκαν προ ολίγων ημερών σε ελληνικό έδαφος, οι οποίοι ακόμη βρίσκονται σε διαδικασίες παροχής εξηγήσεων στις αρμόδιες αρχές, καταγγέλλει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.
«Μετά λύπης μας, διαπιστώνουμε ότι παραβιάστηκαν κατ’ ελάχιστο οι κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας και εμπιστευτικότητας, όπως υπαγορεύονται στο Γενικό Κανονισμό Λειτουργίας των δομών φιλοξενίας, καθώς και ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος επέλεξε συνειδητά τον εμπαιγμό των ελληνικών αρχών», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.
Και σημειώνεται ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου «θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες».
Αναφορικά με το περιστατικό, επισημαίνεται ότι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
«Για το περιστατικό στον Έβρο παραμένουν πολλά ερωτηματικά, καθώς διαφαίνονται ήδη σημαντικές ανακολουθίες στα γεγονότα και στις περιγραφές».
Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει θέσει ως στόχο την οικοδόμηση ανθεκτικών και διαχρονικών σχέσεων καλής συνεργασίας με εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών.
— Νότης Μηταράκης – Notis Mitarachi (@nmitarakis) August 28, 2022
Συνολικά για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό, με πρωτοβουλία του κ. Μηταράκη, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 16:00 συνεδρίαση της αρμόδιας Διαρκούς Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής.
- Ιταλία: Φυγάς παρίστανε το άγαλμα σε χριστουγεννιάτικη φάτνη – Τον εντόπισε ο δήμαρχος
- Στις 16 Δεκεμβρίου η παρουσίαση της «Ιθάκης» στην Πάτρα με ομιλία Τσίπρα
- Η οργή των «γαλάζιων» βουλευτών επισφραγίζει μια παρατεταμένη εσωκομματική κρίση – «Μάλωμα» από Μαξίμου στους αντιδρώντες
- ΚΚΕ για εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup: Ενορχηστρώνει και συντονίζει την άγρια αντιλαϊκή επίθεση
- Ηράκλειο: Σύλληψη 45χρονου για εμπορία ανθρώπων, βιασμό και απόπειρα ανθρωποκτονίας
- Η Τζένιφερ Λόρενς και ο Τζος Χάτσερσον επιστρέφουν στο Hunger Games για να σώσουν το franchise

