Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Το προφίλ της Καραμπάγκ

Ολυμπιακός: Το προφίλ της Καραμπάγκ

Αυτή είναι η «ακτινογραφία» της Καραμπάγκ, που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Europa League

Η κληρωτίδα έφερε την πρωταθλήτρια του Αζερμπαϊτζάν, Καραμπάγκ, στο δρόμο του Ολυμπιακού από το 2ο γκρουπ δυναμικότητας για τους ομίλους του Europa League.

Οι Αζέροι ιδρύθηκαν το 1951, εδρεύουν στην πρωτεύουσα της χώρας, το Μπακού, και αγωνίζονται στο στάδιο «Αζερσούν Αρένα» χωρητικότητας 5.000 θεατών. Στην Ευρώπη ωστόσο χρησιμοποιούν ως έδρα το στάδιο «Μπαχράμοφ» (31.000 θεατές). Τα χρώματα της ομάδας είναι το άσπρο και το μπλε, ενώ έχουν το ψευδώνυμο Καβαλάρηδες.

Προπονητής της Καραμπάγκ είναι ο αζέρος Γκούρμπαν Γκουρμπάνοφ, ο οποίος κάθεται στον πάγκο της από το 2008, ενώ στο «οπλοστάσιό» της ξεχωρίζουν ο βραζιλιάνος εξτρέμ Καντί και ο γαλλομαροκινός μεσοεπιθετικός Ζουμπίρ.

Τη φετινή σεζόν βρέθηκε στους ομίλους του Europa League, αφού αποκλείστηκε στα πλέι-οφ του Champions League από τη Βικτόρια Πλζεν (συνολικό σκορ 2-1), ενώ είχε ξεκινήσει την πορεία της από τον 1ο προκριματικό γύρο αποκλείοντας κατά σειρά την πολωνική Λεχ Πόζναν (5-2),την ελβετική Ζυρίχη (5-4) και την ουγγρική Φερεντσβάρος (4-2).

Έχει συμμετάσχει άλλες έξι φορές στους ομίλους της διοργάνωσης, χωρίς να έχει καταφέρει ποτέ να προκριθεί στα νοκ-άουτ, ενώ πέρσι αποκλείστηκε στη φάση των «16» του Conference League από τη Μαρσέιγ.

Μοναδική της συνάντηση με ελληνική ομάδα, τη σεζόν 2016-2017 κόντρα στον ΠΑΟΚ, όπου επικράτησε και στις δύο αναμετρήσεις στους ομίλους του Europa League (2-0, 0-1).

Στα εγχώρια, έχει κατακτήσει εννιά φορές το πρωτάθλημα και επτά το Κύπελλο στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ έπειτα από τρεις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της χώρας η Καραμπάγκ μετρά 2 νίκες σε 2 αναμετρήσεις και βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024