Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Το Καραϊσκάκη και η πίκρα

Ολυμπιακός: Το Καραϊσκάκη και η πίκρα

Μερικές επισημάνσεις για τον Ολυμπιακό, τον κόσμο του και τους άλλους

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός καταφέρνει ακόμα και δικά του παιχνίδια να τα κάνει θρίλερ είναι… αξιομνημόνευτο. Σε δύο αναμετρήσεις με τον Απόλλωνα Λεμεσού οι Κύπριοι είναι ζήτημα να είχαν δύο καθαρές ευκαιρίες. Παρά ταύτα, πέτυχαν δύο γκολ και ο Ολυμπιακός, αντί να προκριθεί με δύο νίκες (όπως έπρεπε βάσει της εικόνας των δύο αγώνων), έφερε δύο ισοπαλίες και προκρίθηκε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Με ήρωα τον Τόμας Βατσλίκ, μάλιστα, ο οποίος έχει σοβαρή ευθύνη στο γκολ. Όχι αποκλειστική, αλλά σοβαρή.

Δεν θέλω να γκρινιάξω μετά από μια πρόκριση που ούτως ή άλλως συνιστά επιτυχία και ήταν πολύ σημαντικό να επιτευχθεί, αλλά κάπου λες δεν γίνεται ρε αδερφέ. Και δεν είναι μόνο το μαύρο σύννεφο που ακόμα και τώρα παραμένει πάνω από τον ουρανό της ομάδας.

Είναι και τα πολλά λάθη, που πρέπει να λιγοστέψουν στη συνέχεια (να εξαφανιστούν είναι αδύνατον), αλλά και κάποιες τρύπες στο ρόστερ, που καλό θα είναι να κλείσουν.

Σημάδια βελτίωσης, πάντως, ήδη υπάρχουν. Ο Ολυμπιακός παιχνίδι με παιχνίδι φαίνεται να επιστρέφει σε μια ποδοσφαιρική κανονικότητα όπως λέγαμε και την προηγούμενη φορά, κι αυτό σίγουρα είναι θετικό.

Απέναντι στους πρωταθλητές Κύπρου, που διαθέτουν μια πολύ καλή ομάδα, οι Ερυθρόλευκοι επέτρεψαν ελάχιστα πράγματα. Έμεινε με δέκα παίκτες η ομάδα, λόγω της αποβολής του εξαιρετικού μέχρι τότε Μπα, και ο Απόλλων Λεμεσού δεν έκανε ούτε φάση.

Στους τομείς της κυκλοφορίας και της δημιουργίας επίσης η ομάδα είναι σαφέστατα βελτιωμένη και φυσικά έχει και μεγάλα περιθώρια βελτίωσης ακόμα. Γενικά τα σημάδια είναι καλά, αλλά υπάρχει δρόμος ακόμα.

Κατά τα άλλα, θα ήθελα να σταθώ σε δύο ακόμα γεγονότα. Το πρώτο αφορά το Καραϊσκάκη, που μπορεί να μην ήταν ασφυκτικά γεμάτο, αλλά ο κόσμος που βρέθηκε στις κερκίδες είχε απίστευτο πάθος και στήριξε την ομάδα για περισσότερο από δύο ώρες, και το δεύτερο έχει να κάνει με την… πίκρα που μοίρασε αυτή η πρόκριση.

«Μπήκε σε ομίλους, χωρίς νίκη στα προκριματικά» γράφουν διάφοροι πικραμένοι, λες και έγινε καμία παρατυπία. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην Ευρώπη μετά από πέντε χρόνια και για τον αποκλεισμό από την Σλάβια έφταιξε η διαιτησία και ο Θεοδωρίδης, ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από ένα βουλγαρικό χωριό, που στη συνέχεια έμεινε εκτός Ευρώπης από ομάδα της Μάλτας, και η ΑΕΚ είναι… ως συνήθως πρωταθλήτρια καλοκαιριού και έχει αράξει από πριν στον καναπέ, αλλά όλοι αυτοί με τον Ολυμπιακό ασχολούνται. Δεν πειράζει παιδιά, θα σας περάσει. Συνηθισμένοι είστε άλλωστε…

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024