Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λευτέρης Πετρούνιας: Φτιαγμένος από «χρυσό», μαχητής και ανίκητος

Λευτέρης Πετρούνιας: Φτιαγμένος από «χρυσό», μαχητής και ανίκητος

Ο Έλληνας πρωταθλητής φαντάζει ανίκητος και συνεχίζει με στόχο την κατάκτηση νέων μεγάλων διακρίσεων

Χρειάζεται μεγάλος κάματος στη ζωή για να σε μάθει ο κόσμος με το μικρό σου όνομα. Θα πρέπει να έχεις… ταξιδέψει σε σκληροτράχηλα αλώνια για να κερδίσεις την αναγνώριση.

Χρειάζεται να παλέψεις σκληρά πρώτα απ’ όλα με τον εαυτό σου. Να ξεπεράσεις πόνους, κακοτοπιές, φοβίες κι εν συνεχεία να δώσεις ότι κι αν έχεις στα πιο βαθιά σου σώψυχα.

Κι αν η αναφορά έχει να κάνει με αθλητισμό θέλει ατελείωτη δουλειά για να κερδίσεις το χειροκρότημα του κόσμου και τον σεβασμό των αντιπάλων. Να λένε Λευτέρης και όλοι να καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για τον Πετρούνια.

Διαβάστε επίσης: Λευτέρης Πετρούνιας – Φτιαγμένος από «χρυσό», μαχητής και ανίκητος

Το όνομα του Έλληνα πρωταθλητή έγινε μύθος, με επιδόσεις που χαρακτηρίζονται εξωπραγματικές, καθώς τα ρεκόρ του Πετρούνια φαντάζουν αδιανόητα. Λίγο μετά το φινάλε του τελικού, οι διοργανωτές ρώτησαν τον Λευτέρη, αν αισθάνεται «βασιλιάς» των κρίκων.

Διαβάστε επίσης: Χρυσός μύθος ο Λευτέρης Πετρούνιας – Ισοφάρισε απίστευτο ρεκόρ με έξι χρυσά μετάλλια

Αν αισθένεται; Μα είναι κι αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν καθώς τα χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια κι ευρωπαϊκα πρωταθλήματα φανερώνουν πως ο άρχοντας των κρίκων είναι ο Λευτέρης.

Η αλήθεια είναι ότι πέρασε δύσκολες στιγμές τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά και οι δυσκολίες είναι κομμάτι του αθλητισμού. Ξεπέρασε τον τραυματισμό του κι έδειξε αποφασισμένος να γυρίσει για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα απ’ τον καθένα.

Ν’ ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Το μεγάλο επίτευγμα του Λευτέρη

Η ικανότητα του Έλληνα πρωταθητή είναι μοναδική, θαρρείς και τα χέρια του είναι φτιαγμένα για να περάσουν μια ζωή «δεμένα» στους κρίκους.

Μπορεί άραγε να φανταστεί κάποιος τον Πετρούνια χωρίς κρίκους; Μάλλον όχι και γι’ αυτό το λόγο άλλωστε ο ίδιος φρόντισε να δώσει μια μεγάλη υπόσχεση.

Συνεχίζει την θριαμβευτική του πορεία θέτοντας νέους μεγάλους στόχους και νέα χρυσά μετάλλια περιμένουν τον άρχοντα της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής.

Τα πολλά χρυσά μετάλλια, οι αμέτρητες διακρίσεις σε σπουδαίους αγώνες «μιλούν» για τν σπουδαία καριέρα που έχει πραγματοποιήσει ο Έλληνας πρωταθλητής.

Αυτά που έχει κάνει ο Πετρούνιας γίνονται μια φορά στα εκατό χρόνια κι αθλητές σαν τον Λευτέρη, δεν γεννιούνται κάθε μέρα.

Ποιο είναι λοιπόν το μεγάλο επίτευμα του Λευτέρη; Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας πέρα απ’ το ταλέντο και την σκληρή δουλειά;

Ο Πετρούνιας φαντάζει ανίκητος σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και στα μάτια των αντιπάλων του υπάρχει ο θαυμασμός. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση στον αθλητισμό για έναν αθλητή η για μια ομάδα, να έχει δημιουργήσει τον μύθο του ανίκητου.

Κι αυτό είναι κάτι που το έχει κερδίσει με το σπαθί του και τα… αμέτρητα χρυσά μετάλλια που έχει κατακτήσει ο Πετρούνιας.

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι σε κάθε αγώνα που ξεκινά και στο πρόγραμμα ακούγεται το όνομα του Λευτέρη, αυτομάτως η σκέψη όλων πάει σ’ ένα χρυσό μετάλλιο που έχει «κλειδώσει».

Θαρρείς και ο αγώνας γίνεται να δούμε την κατάταξη πίσω από τον Έλληνα πρωταθλητή. Γιατί όλοι έχουν συνειδητοποιήσει πως η θέση στο ψηλότερο σκαλί του βαθμού είναι πιασμένη από τον Πετρούνια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο σημερινός τελικός στο Μόναχο, εκεί που ο Έλληνας πρωταθλητής είδε τον μεγάλο αντίπαλό του, τον Τούρκο Αντεμ Ασίλ να κάνει εξαιρετική προσπάθεια συγκεντρώνοντας 15.033 βαθμούς.

Ακόμα όμως και μετά από το πολύ καλό πρόγραμμα του Ασίλ, υπήρχε η σιγουριά πως ο Λευτέρης είναι εκεί για να μεγαλουργήσει και να πάρει το χρυσό μετάλλιο.

Αυτή η αίσθηση που υπάρχει για την επιτυχία του Πετρούνια σε κάθε αγώνα, δεν «χτίστηκε» σε μια μέρα. Έχει γερά θεμέλια στα ξεκινήματα μιας μυθικής καριέρας και κάθε σπουδαία διάκριση σε μεγάλους διοργανώσεις ενισχύει την υπεροχή του Έλληνα πρωταθλητή.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει πραγματοποιήσει μια απίστευτη καριέρα, έχει μια πορεία που ονείρευεται κάθε αθλητής και το κυριότερο η χώρα μας μπορει να περιμένει κι άλλες μεγάλες επιτυχίες απ’ αυτόν τον τεράστιο αθλητή.

Όλοι οι αντίπαλοι του Έλληνα πρωταθλητή έσπευσαν να τον χαιρετήσουν με την ολοκλήρωση του τελικού, αναγνωρίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την ανωτερότητα του Πετρούνια.

Ο άρχοντας των κρίκων, ο βασιλιάς από «χρυσό». Ο αθλητής φαινόμενο που φάνταζε ανίκητος.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024