Βρετανία: Ένα βήμα πριν βγει από τη μηχανική υποστήριξη ο 12χρονος Άρτσι – Απορρίφθηκε το αίτημα των γονιών
Οι γονείς του εγκεφαλικά νεκρού 12χρονου προτιμούσαν να πεθάνει ο γιος τους εκτός νοσοκομείου.
Απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας το αίτημα των γονιών του 12χρονου Άρτσι Μπάτερσμπι να απομακρύνουν τον εγκεφαλικά νεκρό γιο τους από το νοσοκομείο προκειμένου να έχει «αξιοπρεπή» θάνατο.
Η μητέρα του Άρτσι, Χόλι Ντανς, είχε δηλώσει πως «ένας αξιοπρεπής θάνατος σε κέντρο περίθαλψης» ήταν το μόνο για το οποίο μπορούσε να παλέψει μετά την εξάντληση των νομικών μέτρων προκειμένου να παραμείνει ο νεαρός σε μηχανική υποστήριξη.
Την Παρασκευή, όμως, το δικαστήριο αρνήθηκε να επιτρέψει τη μεταφορά του Άρτσι από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου, έπειτα από καταθέσεις ειδικών που είπαν ότι οι κίνδυνοι της διακομιδής σε κέντρο περίθαλψης ήταν «μεγάλοι και απρόβλεπτοι».
Τελευταίο περιθώριο για έφεση
Το δικαστήριο έδωσε πάντως περιθώριο μέχρι τις 2 το απόγευμα της Παρασκευής για την κατάθεση έφεσης για την οικογένεια. Οι γονείς είχαν ζητήσει μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο, ωστόσο γιατρός του βρετανικού ΕΣΥ δήλωσε ότι κάθε μέρα που περνά με τον Άρτσι σε μηχανική υποστήριξη είναι αντίθετη προς το συμφέροντά του.

Η μητέρα του Άρτσι εξάντλησε τα νομικά μέσα για να παραμείνει ο γιος της σε μηχανική υποστήριξη.
Οι συνθήκες νοσηλείας που προσφέρει το νοσοκομείο, σύμφωνα με τις καταθέσεις γιατρών, «θα διασφαλίσουν ότι τα συμφέροντα του Άρτσι θα παραμείνουν στο επίκεντρο των τελικών διευθετήσεων προκειμένου να του επιτραπεί να πεθάνει ειρηνικά και ιδιωτικά στην αγκαλιά της οικογένειας που αγαπούσε» έγραψε η δικαστής στην απόφασή της.
Ο Άρτσι υπέστη βαριές εγκεφαλικές βλάβες και παραμένει σε κώμα από τις 7 Απριλίου. Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου είναι πιθανότατα εγκεφαλικά νεκρός χωρίς ελπίδα ανάρρωσης.
Σύμφωνα με τη μητέρα, το παιδί υπέστη ασφυξία συμμετέχοντας σε διαδικτυακή πρόκληση.
Οι γονείς δεν κατάφεραν να πείσουν τα βρετανικά δικαστήρια ότι θα είχε νόημα να παραμείνει ο Άρτσι σε μηχανική υποστήριξη.
Απευθύνθηκε τότε στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο όμως δήλωσε αναρμόδιο.
- Ο Λέον Μπλακ στο επίκεντρο της έρευνας για τον Έπσταϊν – Οι καταθέσεις, τα εκατομμύρια και οι νέες κλητεύσεις
- Παρουσιάζεται ο Οσμάν από τον ΠΑΟΚ
- Ενισχύονται οι δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
- Στον 69χρονο αγνοούμενο από την Επανομή ανήκει η σορός που βρέθηκε στον Κορινό Πιερίας
- ΕΛΑΣ για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: Η επίλυση του Κυπριακού, σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ
- Φωτιά σε δασική έκταση στο Κυριάκι Βοιωτίας – Επιχειρούν τρία ελικόπτερα
- Κρήτη: Συνελήφθη 37χρονος για ξυλοδαρμό της συζύγου του μπροστά στο 3χρονο παιδί τους
- Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην ΚΟ υπό το άγχος για τα «γαλάζια» ποσοστά και το βάρος των ποινικών διώξεων για ΟΠΕΚΕΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)










![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442