Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Κέρδισε τη μάχη η οικογένεια του Archie - Αγωνία για τον 12χρονο που βρίσκεται σε κώμα

Βρετανία: Κέρδισε τη μάχη η οικογένεια του Archie – Αγωνία για τον 12χρονο που βρίσκεται σε κώμα

Παραμένει σε μηχανική υποστήριξη ο 12χρονος Archie

Μια μικρή νίκη πήρε, όπως φαίνεται, σήμερα η οικογένεια του Archie Battersbee, καθώς -για μικρό τουλάχιστον χρονικό διάστημα- θα συνεχιστεί η μηχανική υποστήριξη της ζωής του.

Η οικογένειά του κέρδισε -προς το παρόν- χρόνο, με την προσφυγή της στο Ανώτατο Δικαστήριο. Αυτό που ζητά είναι η μεταφορά του 12χρονου σε ξενώνα.

Η συγκλονιστική ιστορία του Archie

Η ιστορία του έχει συγκλονίσει όχι μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και τον πλανήτη ολόκληρο. Ο 12χρονος Archie Battersbee που τραυματίστηκε σοβαρά ενώ έπαιζε στο σπίτι του, είναι διασωληνωμένος σε κωματώδη κατάσταση σε βρετανικό νοσοκομείο και η κατάστασή του, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, θεωρείται ως μη αναστρέψιμη.

Γι αυτό, το νοσοκομείο με τη σύμφωνη γνώμη της βρετανικής Δικαιοσύνης στην οποία προσέφυγε, αποφάσισε να τον βγάλει από την μηχανική υποστήριξη και ουσιαστικά να αφήσει το παιδάκι να πεθάνει.

Η οικογένειά του αρνήθηκε πεισματικά να συναινέσει και ξεκίνησε έναν τεράστιο δικαστικό αγώνα, τον οποίο νίκησε… κυριολεκτικά στο παρά ένα.

Αφού δεν βρήκε άκρη με τα βρετανικά αστικά δικαστήρια, προσέφυγε στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο δήλωσε αναρμόδιο και πως σέβεται τις αποφάσεις των βρετανικών δικαστηρίων και η τελευταία δικαστική οδός ήταν το Ανώτατο Δικαστήριο.

Εκεί, η προθεσμία εξέπνεε σήμερα το πρωί στις 11:00 ώρα Αγγλίας και οι γονείς του μικρού κατάφεραν να κερδίσουν τη μάχη. Τώρα συνεχίζουν τον πόλεμο.

Βρίσκεται σε κώμα από τον Απρίλιο

Το 12χρονο αγόρι βρίσκεται σε κώμα από τον Απρίλιο, αφού η μητέρα του, Hollie Dance, τον βρήκε αναίσθητο στο σπίτι τους δεμένο στο κεφάλι και πιστεύει ότι συμμετείχε σε μια διαδικτυακή πρόκληση που τον ώθησε ουσιαστικά στο θάνατο…

Το βράδυ της Τετάρτης, οι γονείς του έλαβαν προθεσμία στις 9 το πρωί (11:00 ώρα Ελλάδας) για να υποβάλουν το αίτημα, διαφορετικά η θεραπεία του θα είχε διακοπεί στις 11 (13:00 ώρα Ελλάδας) το πρωί.

«Να πεθάνει με αξιοπρέπεια»

Η αίτηση της οικογένειας στοχεύει στο να διακομίσει τον Αρτσι σε έναν ξενώνα για να πεθάνει «με αξιοπρέπεια» και όχι σε νοσοκομείο.

Σε μια δήλωση η μητέρα του, Hollie Dance, είπε: «Προσεύχομαι το Ανώτατο Δικαστήριο να κάνει το σωστό. Αν αρνηθούν να μας επιτρέψουν να τον πάμε σε ένα ξενώνα και να λάβει ανακουφιστική αγωγή, θα είναι απλώς απάνθρωπο και απαξιωτικό για την αξιοπρέπεια του Αρτσι».

Η μητέρα του, εν αντιθέσει με τους γιατρούς, βλέπει βελτίωση. Είπε, επίσης, στους δημοσιογράφους ότι ήταν με τον γιο της 24 ώρες το 24ωρο και ότι «σημείωνε πρόοδο με πολλούς τρόπους. Παίρνει τρία φάρμακα, απορροφά την τροφή, έχει πάρει βάρος». Στη Daily Mail, αντίστοιχα δήλωσε οργισμένη ότι πώς γίνεται να είναι εγκεφαλικά νεκρό ένα αγόρι που μπορεί να της σφίξει το χέρι…».

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024