
Αυστραλία: Παίκτες ράγκμπι αρνήθηκαν να φορέσουν φανέλα με τη σημαία του pride
Οι επτά αθλητές επικαλέστηκαν θρησκευτικούς και πολιτισμικούς λόγους
Σάλος έχει ξεσπάσει στην Αυστραλία με την είδηση ότι επτά παίκτες της Manly Warringah Sea Eagles, που συμμετέχει στο Εθνικό Πρωτάθλημα Ράγκμπι (National Rugby League – NRL) αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν έναν κρίσιμο αγώνα της ομάδας τους λόγω της απόφασής της η φανέλα να έχει τα χρώματα του gay pride.
Κάποιοι από τους «επαναστάτες» παίκτες ισχυρίζονται ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη τους και ότι δεν μπορούν να συμφωνήσουν για θρησκευτικούς και πολιτισμικούς λόγους.
- Διαβάστε επίσης: Η τρανς κολυμβήτρια Λία Τόμας υποψήφια για το κολεγιακό βραβείο Γυναίκα της Χρονιάς
«Υποστηρίζουμε τους πάντες»
Ο σύλλογος αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για τον χειρισμό της κατάστασης και ο πρόεδρος -παρότι απογοητευμένος- να τονίσει ότι σέβεται την απόφασή τους.
«Δεν θέλουμε αυτοί οι παίκτες να είναι παρίες αλλά ως σύλλογος γιορτάζουμε και υποστηρίζουμε τους πάντες», δήλωσε συγκεκριμένα ο Σκοτ Πεν στην Sydney Morning Herald.
Και πρόσθεσε: «Δεν θα τους αναγκάσουμε να παίξουν, αλλά επιμένουμε στη φανέλα και είμαστε αφοσιωμένοι στη συμπεριληψιμότητα».
Ο προπονητής της ομάδας, Ντε Χάσλερ, από την μεριά του ανέφερε ότι οι Manly Warringah Sea Eagles έχουν κάνει ένα «σημαντικό λάθος» που προκάλεσε «σύγχυση, δυσφορία και πόνο σε πολλούς ανθρώπους, ιδιαίτερα σε εκείνες τις ομάδες των οποίων τα ανθρώπινα δικαιώματα στην πραγματικότητα προσπαθούσαμε να υποστηρίξουμε».
Παράλληλα, ζήτησε συγγνώμη από την LGBT κοινότητα και από τους επτά παίκτες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη ομάδα στο Πρωτάθλημα Ράγκμπι της Αυστραλίας που θα φορέσει εμφάνιση που προωθεί τη συμμετοχή των ΛΟΑΤΚΙ στο άθλημα, όπως σημειώνει το BBC.
To σύνθημά της είναι: «Εγώ, εσύ, όλοι στο Πρωτάθλημα».
You, Me, Everyone in League.https://t.co/csnxCYOs7h@dynasty_sport #ManlyForever pic.twitter.com/buVY5B8Vgm
— Manly Warringah Sea Eagles (@SeaEagles) July 24, 2022
- Σεισμός 7,4 Ρίχτερ συγκλονίζει την Ινδονησία – Κίνδυνος για τσουνάμι
- Νεκρός στη Νέα Μάκρη από την κακοκαιρία – Ανδρας παρασύρθηκε από ρέμα
- Η Βολιβία ξαναρχίζει τη συνεργασία με την αμερικανική DEA ενάντια στη διακίνηση ναρκωτικών
- Το Ιράν απορρίπτει τις «παράλογες» αξιώσεις των ΗΠΑ – Αρνείται ότι διεξάγει διαπραγματεύσεις
- Εκτοξεύτηκε το Artemis II – H NASA επιστρέφει στη Σελήνη έπειτα από μισό αιώνα
- Μπουρούντι: 13 νεκροί από έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών – Επί 6 ώρες εκσφενδονίζονταν βλήματα


