Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η παράξενη και τρομερά κακοστημένη απαγωγή του γιου του Φρανκ Σινάτρα

Η παράξενη και τρομερά κακοστημένη απαγωγή του γιου του Φρανκ Σινάτρα

Οι φήμες θέλουν να την έχει σχεδιάσει το ίδιο το θύμα για να καταφέρει να αποκτήσει κάποια δισημότητα.

Ο Frank Sinatra Jr. κρατήθηκε όμηρος για λίγο περισσότερο από δύο ημέρες πριν οι απαγωγείς αγχωθούν και τον αφήσουν ελεύθερο χωρίς να λάβουν τα λύτρα.

Το 1963, μόλις δύο εβδομάδες μετά την εκτέλεση του προέδρου Τζον Κένεντι, ένα άλλο αμερικανικό είδωλο θα βρισκόταν στη μέση μιας τραγωδίας – αν και με ελαφρώς πιο ευτυχισμένο τέλος.

Στις 8 Δεκεμβρίου του 1963, ο 19χρονος Frank Sinatra Jr, γιος του γαλανομάτη κροίσου και διάσημου ζεν πρεμιέ Frank Sinatra, γνωστός χαϊδευτικά ως Junior, απήχθη.

Στα χαρτιά, το σχέδιο ήταν εξαιρετικά μελετημένο.

Τρεις νεαροί, ο Barry Keenan, ο Joe Amsler και ο John Irwin, πρώην συμμαθητές της μεγαλύτερης αδελφής του Junior, κανόνισαν να απαγάγουν τον γιο του Σινάτρα και να τον κρατήσουν όμηρο για λύτρα. Τα αγόρια παρακολουθούσαν την εκκολαπτόμενη καριέρα του Τζούνιορ, ο οποίος ακολουθούσε τα βήματα του πατέρα του, και υπέθεσαν ότι ο Φρανκ ο πρεσβύτερος θα πλήρωνε χωρίς δεύτερη σκέψη ένα μεγάλο ποσό για την ασφαλή επιστροφή του ταλαντούχου γιου του.

Αργότερα παραδέχτηκαν ότι είχαν σκεφτεί να απαγάγουν τον γιο του Μπομπ Χόουπ, αλλά αποφάσισαν να μην το κάνουν, καθώς «θα ήταν αντιαμερικανικό». Τελικά, ο Junior φάνηκε ως καλύτερη επιλογή, με δεδομένο το ιστορικό του Frank Senior, «δεν θα ήταν ηθικά λάθος» να τον κάνουν να υποφέρει για λίγες ώρες.

Ωστόσο, κατά την εκτέλεση, το σχέδιο έπεσε, ευτυχώς, έξω.

Πρώτον, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, είχαν αφήσει ελεύθερο τον μοναδικό μάρτυρα της απαγωγής. Ο Frank Sinatra Jr. Βρισκόταν στο Harrah’s Club Lodge στη λίμνη Tahoe και καθόταν στο καμαρίνι του με έναν φίλο του την ώρα της απαγωγής του. Ο Keenan και ο Amsler που έκαναν την αρχική απαγωγή έδεσαν τον φίλο του Junior με αυτοκόλλητη ιατρική ταινία, ενώ του έκλεισαν τα μάτια πριν μεταφέρουν τον Junior στο αυτοκίνητό τους.

Μέσα σε λίγα λεπτά ο φίλος του Junior είχε απελευθερωθεί και ειδοποίησε τις αρχές ότι ο φίλος του είχε μόλις απαχθεί. Δεδομένου ότι ο Τζούνιορ ήταν γιος ενός άνδρα υψηλού προφίλ, το FBI κινητοποιήθηκε σχεδόν αμέσως. Αφού έλαβαν μια περιγραφή του αυτοκινήτου, έστησαν μπλόκα στους δρόμους που οδηγούσαν έξω από τη λίμνη Τάχο, αλλά τελικά δεν βρήκαν τους απαγωγείς.

Η επόμενη ανοησία των απαγωγέων ήρθε όταν ζήτησαν λύτρα. Παρά το γεγονός ότι ο Φρανκ ο πρεσβύτερος είχε προσφέρει αμοιβή 1 εκατομμυρίου δολαρίων για την ασφαλή επιστροφή του γιου του, ο Έργουιν, ο οποίος είχε αναλάβει την ενορχήστρωση των λύτρων, ζήτησε μόνο 240.000 δολάρια.

Οι τρεις απαγωγείς / Photo: YouTube

Το FBI φωτογράφισε τα χρήματα πριν τα αφήσει στο καθορισμένο σημείο παράδοσης, ένα βενζινάδικο της Texaco στη Sepulveda της Καλιφόρνια. / Photo: YouTube

Photo: YouTube

Πιστεύοντας, σωστά, ότι οι απαγωγείς προφανώς δεν ήταν έμπειροι επαγγελματίες, η αστυνομία συμβούλεψε την οικογένεια Σινάτρα να ακολουθήσει την απαίτηση λύτρων και να πληρώσει τα 240.000 δολάρια, καθώς αυτό πιθανότατα θα τους οδηγούσε στους ενόχους. Το FBI φωτογράφισε τα χρήματα πριν τα αφήσει στο καθορισμένο σημείο παράδοσης, ένα βενζινάδικο της Texaco στη Sepulveda της Καλιφόρνια.

Το τρίτο, και ίσως το πιο γελοίο λάθος που έκαναν οι δολοφόνοι ήρθε μετά την απαίτηση λύτρων. Αν και είχαν σκοπό να κρατήσουν τον Junior όμηρο για όσο χρόνο χρειαζόταν για να πάρουν τα λύτρα, και πιθανώς ακόμη περισσότερο, ο Frank Sinatra Jr. απελευθερώθηκε μετά από μόλις δύο ημέρες.

Ενώ ο Keenan και ο Amsler πήγαν να πάρουν τα μετρητά από την Texaco, ο Irwin έγινε νευρικός. Αντί να περιμένει τους συνεργάτες του να επιστρέψουν με τα χρήματα, απλά άφησε τον Τζούνιορ να φύγει.

Ορισμένοι θεωρητικοί υποστήριξαν ότι ο Φρανκ ο πρεσβύτερος είχε ενορχηστρώσει ο ίδιος την απαγωγή ως διαφημιστικό κόλπο / Photo: YouTube

Photo: YouTube

Ο Frank Sinatra Jr. παραλήφθηκε λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, στο Bel Air και μεταφέρθηκε στο σπίτι της μητέρας του Nancy. Στη συνέχεια ο Irwin επιτέθηκε στον αδελφό του, ο οποίος κάλεσε το FBI, το οποίο εντόπισε τον Keenan και τον Amsler λίγες ώρες αργότερα, έχοντας ακόμα στην κατοχή τους το σύνολο των λύτρων.

Και οι τρεις άνδρες καταδικάστηκαν αργότερα για απαγωγή, παρά τις πολυάριθμες θεωρίες συνωμοσίας που υποστήριζαν την αθωότητά τους. Ορισμένοι θεωρητικοί υποστήριξαν ότι ο Φρανκ ο πρεσβύτερος είχε ενορχηστρώσει ο ίδιος την απαγωγή ως διαφημιστικό κόλπο, ενώ κάποιοι άλλοι πίστευαν ότι ήταν πραγματική και ότι την είχε ενορχηστρώσει η μαφία, με την οποία ο Σινάτρα είχε πολλαπλές και γνωστές σχέσεις.

Τελικά, το FBI και τα δικαστήρια αποφάνθηκαν ότι η απαγωγή του Φρανκ Σινάτρα Τζούνιορ ήταν απλώς το κακοστημένο τέχνασμα τριών δυσαρεστημένων συμμαθητών, που αναζητούσαν μια θέση στο προσκήνιο. Αν και η υπόθεση θα μπορούσε να είχε καταλήξει σε τραγωδία, σύντομα πήρα διαστάσεις φρενίτιδας μέσω των μέσων ενημέρωσης και έγινε μια από τις πιο διαβόητες και γελοίες υποθέσεις απαγωγής στην ιστορία.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024