Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λονδίνο: Κρατούμενος αυτοκτόνησε την ημέρα του Pride

Λονδίνο: Κρατούμενος αυτοκτόνησε την ημέρα του Pride

Οι φίλοι του Taylor περιέγραψαν την καταδίκη του ως «θανατική ποινή».

Ένας τρανς κρατούμενος στο HMP Eastwood Park στο Gloucestershire αυτοκτόνησε, την μέρα του London Trans Pride (9 Ιουλίου).

Ο Taylor βρισκόταν σε μια γυναικεία φυλακή, παρόλο που ζούσε ανοιχτά ως τρανς άνδρας, για λόγους δημόσιας ασφάλειας (IPP).

Oι ΙPP ποινές εισήχθησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2005, «με στόχο σοβαρούς παραβάτες οι οποίοι, αν και θεωρούνται επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια, δεν τιμωρούνται με ισόβια κάθειρξη».

Η ποινή IPP σημαίνει ότι ο κρατούμενος εκτίει ποινή κράτησης, η οποία ολοκληρώνεται μόνο αν και όταν ένα συμβούλιο της φυλακής το αποφασίσει. Αυτό σημαίνει ότι οι κρατούμενοι παραμένουν πίσω από τα κάγκελα για πολύ περισσότερο από όσο προβλέπει το αρχικό έγκλημά τους.

Οι ποινές αυτές καταργήθηκαν το 2012, αλλά όχι αναδρομικά. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, από τον Σεπτέμβριο του 2021, υπήρχαν ήδη 1.661 κρατούμενοι που συνέχιζαν να εκτίουν τέτοιες ποινές φυλάκισης, χωρίς να έχουν αποφυλακιστεί ποτέ.

Οι Αρχές απέτυχαν

Σε μια έκκληση για δράση μετά το θάνατο του Taylor, οι φίλοι του έγραψαν: «Ο Taylor είναι νεκρός. Βρέθηκε νεκρός στη φυλακή στις 22.37 του Σαββάτου 9 Ιουλίου. Η φυλακή τον παρακολουθούσε για να μην αυτοκτονήσει, αλλά απέτυχε».

«Ενημερωθήκαμε από τον διοικητή της φυλακής στις 3.30 το πρωί της Κυριακής. Το κελί του έχει σφραγιστεί από την αστυνομία και αναμένουμε νέα για τη νεκροψία. Θα ανακοινώσουμε νέα για την κηδεία του τις επόμενες ημέρες».

«Θανατική ποινή»

Οι φίλοι του Taylor περιέγραψαν την καταδίκη του ως “θανατική ποινή”.

«Τιμωρήθηκε με τέσσερα χρόνια για διάρρηξη, αλλά φυλακίστηκε για 14 χρόνια πριν πεθάνει»,εξήγησαν.

«Η μακροχρόνια φυλάκιση χωρίς ημερομηνία λήξης κατέστρεψε εντελώς την ψυχική υγεία του Taylor. Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας πολλές φορές…».

«Ο θάνατος έγινε η μόνη επιλογή για τον Taylor καθώς όλες οι νόμιμες πόρτες προς την ελευθερία έκλειvαν ξανά και ξανά», πρόσθεσαν.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024