Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Συνελήφθη η Οβσιανίκοβα - Είχε κάνει αντιπολεμική διαμαρτυρία σε ζωντανή σύνδεση

Ρωσία: Συνελήφθη η Οβσιανίκοβα – Είχε κάνει αντιπολεμική διαμαρτυρία σε ζωντανή σύνδεση

Η ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιανίκοβα διαδήλωσε μόνη της πριν λίγες ημέρες κοντά στο Κρεμλίνο, κρατώντας επιγραφή με αναφορά στον θάνατο παιδιών στην Ουκρανία και αποκαλώντας «δολοφόνο» τον Πούτιν.

Η ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιανίκοβα, η οποία έγινε διάσημη μετά τη διαμαρτυρία της σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση (φωτογραφία, επάνω) κατά της εισβολής στην Ουκρανία, συνελήφθη χθες Κυριακή στη Ρωσία, όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον της και τον δικηγόρο της.

Διαδήλωσε κοντά στο Κρεμλίνο

Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση για τους λόγους της σύλληψής της, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες αφότου η Οβσιανίκοβα διαδήλωσε μόνη της κοντά στο Κρεμλίνο, κρατώντας επιγραφή στην οποία επέκρινε τη στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία και τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δείτε ακόμα – Μαρίνα Οβσιανίκοβα: Η δημοσιογράφος βραβεύτηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης για την αντιπολεμική δράση της

«Η Μαρίνα συνελήφθη. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πού βρίσκεται», αναφέρει το μήνυμα που ανάρτησαν άτομα από το περιβάλλον της στον προσωπικό λογαριασμό της δημοσιογράφου στο Telegram.

Το μήνυμα συνοδεύεται από τρεις φωτογραφίες στις οποίες διακρίνεται η 44χρονη δημοσιογράφος να οδηγείται σε ένα λευκό βαν από δύο αστυνομικούς, οι οποίοι προφανώς τη σταμάτησαν ενώ έκανε μια βόλτα με ποδήλατο.

Ο δικηγόρος της, Ντμίτρι Ζαχβάτοφ, επιβεβαίωσε τη σύλληψη στο πρακτορείο Ria Novosti, αναφέροντας ότι δεν γνώριζε πού οδηγήθηκε η δημοσιογράφος.

«Δολοφόνος» ο Πούτιν

Την Παρασκευή, η Μαρίνα Οβσιανίκοβα δημοσίευσε εικόνες στο Telegram στις οποίες φαινόταν να κρατά επιγραφή κοντά στο Κρεμλίνο με αναφορά στον θάνατο παιδιών στην Ουκρανία και αποκαλώντας «δολοφόνο» τον Πούτιν.

Τέτοιες αναφορές θα μπορούσαν θεωρητικά να την εκθέσουν σε ποινικές διώξεις για δημοσίευση «ψευδών πληροφοριών» και «συκοφάντηση» του ρωσικού στρατού, φέρνοντάς την αντιμέτωπη με βαριές ποινές φυλάκισης.

Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα έγινε παγκοσμίως γνωστή στα μέσα Μαρτίου όταν εμφανίστηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ρωσικής τηλεόρασης με μια επιγραφή που είχε αντιπολεμικά συνθήματα.

Συνελήφθη και ύστερα από σύντομη κράτηση αφέθηκε ελεύθερη αφού της επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024