Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Αρχιπέλαγος που μας ενώνει…

Το Αρχιπέλαγος που μας ενώνει…

Το βέβαιο είναι ότι τα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο βρέχονται από το Αιγαίο…

Πόσο μπορεί να απέχει η πολιτική… σκέψη από την πραγματικότητα;

Το πιθανότερο είναι ότι κανείς σοβαρός αναλυτής δεν μπορεί να προσεγγίσει το χάσμα αυτό και απλά να μένει άναυδος, όταν εν μέσω μιας ελπιδοφόρας τουριστικής περιόδου και της διαρκούς προσπάθειας της χώρας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων του κλάδου να επικρατήσουν ήρεμα νερά στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία και να μετατραπεί το Αιγαίο σε μια θάλασσα ειρήνης, η αξιωματική αντιπολίτευση θεώρησε ότι βρήκε πεδίο δόξης λαμπρό με την τουριστική καμπάνια της γείτονος για το «TurkAegean» – «Τουρκικό Αιγαίο».

Οσο κι αν το «timing» προβολής αυτής της καμπάνιας από την πλευρά της Τουρκίας και η σκοπιμότητα (δημιουργίας εντυπώσεων) είναι προφανή, το ίδιο προφανές είναι ότι η Ελλάδα δεν αξίζει να δώσει για αυτό το θέμα μια ακόμη χαμένη και ανούσια μάχη.

Γιατί απλούστατα το βέβαιο είναι ότι τα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο βρέχονται από το Αιγαίο…

Εξίσου βέβαιο είναι ότι οι 100.000 και πλέον τούρκοι τουρίστες που επισκέφθηκαν τα ελληνικά νησιά τον Ιούνιο, ταξίδεψαν στα νερά του Αιγαίου που, τι να κάνουμε, βρέχουν και ενώνουν τις δύο χώρες.

Το ίδιο συμβαίνει και με χιλιάδες Ελληνες που επισκέπτονται κάθε χρόνο τα τουρκικά παράλια και όχι μόνο.

Αρα όσοι «ξεσπαθώνουν» για μια έξυπνη τουριστική καμπάνια, συντηρώντας ένα ανούσιο και επικίνδυνο υπερεθνικισμό, ας το ξανασκεφτούν.

Αλλωστε είναι ευκαιρία να πληροφορηθούν ότι κάθε χρόνο ένας μεγάλος αριθμός Τούρκων επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Η πρώτη κατηγορία είναι οι βαθύπλουτοι Τούρκοι που έρχονται στο Αιγαίο με τα σκάφη τους, σαλπάροντας από τις τουρκικές μαρίνες που βρίσκονται απέναντι από τα ελληνικά νησιά. Μαζί με τους Τούρκους, Αραβες και Ευρωπαίοι ξεκινούν από εκεί και έρχονται στα δικά μας νησιά στο Αιγαίο με ιδιόκτητα ή και μισθωμένα σκάφη. Αυτή είναι η ζωή, αυτή είναι η οικονομία.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά τη μεγαλύτερη ομάδα ατόμων από την ολοένα και ανερχόμενη μεσαία τάξη που έρχονται αεροπορικώς ή με τουριστικά λεωφορεία ή με τα ΙΧ τους στην Ελλάδα, ανταποδίδοντας κατά κάποιον τρόπο τις στενές σχέσεις και τα πυκνά ταξίδια και εκδρομές των Βορειοελλαδιτών στην Αδριανούπολη (για ψώνια) και για αναψυχή στην Κωνσταντινούπολη και στην Καππαδοκία.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το Αρχιπέλαγος, ευλογημένο και μοναδικό, υπάρχει για να μας ενώνει…

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024