Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Ανησυχία για τα ελληνικά F-35 - Είναι σαν ρομπότ, καμία σχέση με τα F-16

Τουρκία: Ανησυχία για τα ελληνικά F-35 – Είναι σαν ρομπότ, καμία σχέση με τα F-16

«Το F-35 είναι σαν ένα ρομπότ, ημιαυτόνομο» αναφέρει τούρκος αναλυτής.

Προβληματισμός επικρατεί στην Τουρκία για την εξοπλιστική ενίσχυση της Ελλάδας, με την επικείμενη – όπως όλα δείχνουν – στο πρόγραμμα για την απόκτηση των F-35.

Μετά την πολυδιαφημισμένη από τον Ερντογάν,  πιθανότητα πώλησης στην Άγκυρα μαχητικών F-16 Viper, τούρκοι αναλυτές, προχωρούν σε συγκρίσεις, ομολογώντας ότι η απόκτηση των F-35, αλλάζει τις ισορροπίες στο Αιγαίο.

Ανησυχία

Η ανησυχία που επικρατεί στη γείτονα, αποτυπώνεται σε εκπομπή του Haber Turk, όπου οι ειδικοί αναφέρουνότι τα F-35 θα «κάνουν μεγάλη διαφορά στο Αιγαίο».

Ο Γκιουρσέλ Τοκμάκογλου, πρώην διευθυντής πληροφοριών της τουρκικής αεροπορίας συγκρίνοντας τα F-35 με τα τουρκικά F-16, ξεκαθαρίζει, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Σκάι στην Κωνσταντινούπολη,  ότι δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, τονίζοντας πως πρόκειται για αεροσκάφη που θα υποστηρίζονται και από τις ΗΠΑ μέσω των συστημάτων που διαθέτουν .

Είναι σαν ρομπότ

Μάλιστα ο ίδιος τονίζει πως το F-35 λειτουργεί ως ένα ημιαυτόνομο ρομπότ: «Το F-35 είναι σαν ένα ρομπότ, ημιαυτόνομο τις αποφάσεις τις λαμβάνει το ίδιο το αεροσκάφος μέσω λογισμικών. Το F-16 δεν είναι έτσι, ο πιλότος το χρησιμοποιεί, απλά το νέο αεροσκάφος θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τα συστήματα του F-35».

Παράλληλα, ο τουρκικός τύπος και συγκεκριμένα η Hurriyet στέκεται στην αγορά συστημάτων της ελληνικής πλευράς που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της, «τυφλώνουν τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη».

Μέσα σε όλα αυτά ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν πραγματοποιεί συναντήσεις με Γερουσιαστές για τα F-16, ωστόσο μια τέτοια συμφωνία μεταξύ Τουρκίας-ΗΠΑ απαιτεί ακόμα χρόνο.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024