Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκικά ΜΜΕ: Πρέπει να δούμε αν τα F-16 είναι ισάξια με τα ελληνικά Rafale και F-35

Τουρκικά ΜΜΕ: Πρέπει να δούμε αν τα F-16 είναι ισάξια με τα ελληνικά Rafale και F-35

«Πρέπει να δούμε αν αυτά τα F-16, είναι ισάξια των Rafale... Oι τεχνικές τους δυνατότητες έχουν σημασία. Αν με τα αεροσκάφη που θα αγοράσει η Ελλάδα, θα φέρουν μια ισορροπία δυνάμεων», είπε τούρκος αναλυτής

Προβληματισμός επικρατεί στην Τουρκία για τα ελληνικά μαχητικά Rafale και τα F-35, μετά την πολυδιαφημισμένη από τον τούρκο πρόεδρο, πιθανότητα πώλησης στην Άγκυρα μαχητικών F-16 Viper.

Μπορεί ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανακήρυξε και επισήμως τον εαυτό του «νικητή» της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ωστόσο τα πράγματα στο εσωτερικό της χώρας δεν είναι τόσο ρόδινα, καθώς γίνεται λόγος για εξοπλιστική υπεροχή της Ελλάδας.

«Να δούμε αν τα F-16 είναι ισάξια των Rafale και των F-35»

«Πρέπει να δούμε αν αυτά τα F-16, είναι ισάξια των Rafale… Oι τεχνικές τους δυνατότητες έχουν σημασία. Αν με τα αεροσκάφη που θα αγοράσει η Ελλάδα, θα φέρουν μια ισορροπία δυνάμεων» δήλωσε ο στρατιωτικός αναλυτής Αμπντουλάχ Αγάρ.

«Πρέπει να τονίσουμε πως οι Έλληνες θα χρησιμοποιήσουν τους πυραύλους Meteor και θεωρούν πως θα αποκτήσουν υπεροχή. Σε αυτό πρέπει να εμφανιστεί μια ισότιμη δύναμη» τόνισε ο αναλυτής στο CNN Turk.

Όπως ανέφερε, ο ανταποκριτής του Σκάι, στην Κωνσταντινούπολη, η Ελλάδα εξοπλιστικά είναι μπροστά με την παραλαβή των πρώτων Rafal και πρόσθετα πυραυλικά συστήματα Meteor, ενώ θα πάρει και τα F-35, την ώρα που για τα τουρκικά F-16, ακόμη και αν εγκριθεί η πώλησή τους από το Κογκρέσο, θα παραληφθούν το 2026.

«Προειδοποιητικές βολές»

Οι… προειδοποιητικές βολές που μάλλον «προσγειώνουν» τις φιλοδοξίες του Ερντογάν για τα F-16  ήρθαν την Πέμπτη από Ρεπουμπλικανούς βουλευτές, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου στη Μαδρίτη.

Οι Γκας Μπιλιράκης και Νικόλ Μαλιωτάκης, σε ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν ότι «είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν υποστήριξε την πώληση των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 και των κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία, ενώ είχε ακούσει πρόσφατα από πρώτο χέρι τις ανησυχίες για την τουρκική επιθετικότητα από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024