Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπρίτνεϊ Γκράινερ: Ο Τζο Μπάιντεν διάβασε την επιστολή της κρατούμενης στη Ρωσία μπασκετμπολίστριας

Μπρίτνεϊ Γκράινερ: Ο Τζο Μπάιντεν διάβασε την επιστολή της κρατούμενης στη Ρωσία μπασκετμπολίστριας

Η Γκράινερ τέθηκε υπό κράτηση σε αεροδρόμιο της Μόσχας στις 17 Φεβρουαρίου, όταν κατά την έρευνα στις αποσκευές της φέρεται να αποκαλύφθηκαν φυσίγγια ατμού λαδιού κάνναβης, ενώ αντιμετωπίσει έως και 10 χρόνια φυλάκιση.

Ο πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, διάβασε μια συγκλονιστική επιστολή από την σταρ του WNBA Μπρίτνεϊ Γκράινερ, η οποία κρατείται στη Ρωσία για περισσότερους από τέσσερις μήνες, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ.

Η Γκράινερ έγραψε μια επιστολή, η οποία στάλθηκε στον Λευκό Οίκο από τους εκπροσώπους της, απευθύνοντας έκκληση στον πρόεδρο Μπάιντεν να τη βοηθήσει και να την φέρει πίσω στην πατρίδα.

Διαβάστε επίσης: Το 85% των Αμερικανών πιστεύει ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση

«Καθώς κάθομαι εδώ, σε μια ρωσική φυλακή, μόνη με τις σκέψεις μου και χωρίς την προστασία της συζύγου μου, της οικογένειας, των φίλων, της φανέλας των Ολυμπιακών Αγώνων ή οποιουδήποτε επιτεύγματος, φοβάμαι πολύ ότι μπορεί να είμαι εδώ για πάντα», έγραψε η Γκράινερ, σύμφωνα με αποσπάσματα της επιστολής που έδωσαν στη δημοσιότητα οι εκπρόσωποί της τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Γκράινερ τέθηκε υπό κράτηση σε αεροδρόμιο της Μόσχας στις 17 Φεβρουαρίου, όταν κατά την έρευνα στις αποσκευές της φέρεται να αποκαλύφθηκαν φυσίγγια ατμού λαδιού κάνναβης, ενώ αντιμετωπίσει έως και 10 χρόνια φυλάκιση.

Η επιστολή της Γκράινερ

«Στις 4 Ιουλίου, η οικογένειά μας, συνήθως τιμά τις υπηρεσίες εκείνων που πολέμησαν για την ελευθερία μας, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα μου, ο οποίος είναι βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ. Με πονάει να σκέφτομαι πώς συνήθως γιορτάζω αυτήν την ημέρα, γιατί η ελευθερία σημαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό για εμένα φέτος», τονίζει η Γκράϊνερ στην επιστολή της.

Και προσθέτει: «Συνειδητοποιώ ότι έχετε να κάνετε με τόσα πολλά, αλλά σας παρακαλώ μην ξεχάσετε εμένα και τους άλλους Αμερικανούς κρατούμενους. Κάντε ό,τι μπορείτε για να μας φέρετε στο σπίτι. Ψήφισα για πρώτη φορά το 2020 και σας ψήφισα. Πιστεύω σε εσάς».

«Έχω ακόμη τόσα πολλά να κάνω με την ελευθερία μου, που μπορείτε να βοηθήσετε να αποκατασταθεί. Μου λείπει η γυναίκα μου! Μου λείπει η οικογένειά μου! Μου λείπουν οι συμπαίκτριες μου! Με σκοτώνει που ξέρω ότι υποφέρουν τόσο πολύ αυτή την στιγμή. Είμαι ευγνώμων για ό,τι μπορείτε να κάνετ αυτήν την στιγμή για να με φέρετε σπίτι», καταλήγει η Γκράινερ.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024