Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Halsey: «Σπάει» τη σιωπή της και παίρνει θέση - Η άμβλωση μου έσωσε τη ζωή

Halsey: «Σπάει» τη σιωπή της και παίρνει θέση – Η άμβλωση μου έσωσε τη ζωή

«Η έκτρωση μου έσωσε τη ζωή κι έδωσε την ευκαιρία στον γιο μου να κάνει τη δική του. Κάθε άτομο αξίζει το δικαίωμα να επιλέξει...», τονίζει η διάσημη τραγουδίστρια

Κύμα αντιδράσεων έχει πυροδοτήσει στις ΗΠΑ η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που επιτρέπει στις Πολιτείες να απαγορεύσουν τις αμβλώσεις,

Οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι οι γυναίκες θα καταφεύγουν σε επικίνδυνους για αυτές τρόπους ώστε να τερματίσουν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ενώ όλο και περισσότερες γυναίκες μιλούν ανοιχτά για την εμπειρία τους και τονίζουν πόσο σημαντικό είναι να αποφασίζει κανείς μόνος του για τον εαυτό του.

Έτσι, μετά την Αλεξάντρια Οκάσιο – Κορτέζ, που αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ηλικία 22 ετών στη Νέα Υόρκη, και η Halsey μοιράστηκε τη δική της ιστορία.

Η διάσημη Αμερικανίδα τραγουδίστρια, με μία ανοιχτή επιστολή στη Vogue, έκανε γνωστό ότι η άμβλωση, στην οποία προχώρησε πριν αποκτήσει τον γιο της Έντερ, της έσωσε τη ζωή.

«Το να μείνω έγκυος ήταν τραγική ειρωνεία»

Έγραψε συγκεκριμένα:

«Πολλοί άνθρωποι με ρωτούν εάν από τότε που γέννησα, μετά από χρόνια αγωνίας, έχω αναθεωρήσει τη στάση μου για την άμβλωση. Η απάντησή μου είναι κατηγορηματικά, όχι. Στην πραγματικότητα, ποτέ δεν ένιωσα τόσο έντονα για αυτό.

Η έκτρωση μου έσωσε τη ζωή κι έδωσε την ευκαιρία στον γιο μου να κάνει τη δική του. Κάθε άτομο αξίζει το δικαίωμα να επιλέξει πότε και εάν και πώς θα βιώσει αυτή την εμπειρία κι αν θα αλλάξει τη ζωή του. Εγώ λοιπόν, θα κρατήσω στο ένα μου χέρι τον γιο μου και με το άλλο, θα πολεμήσω με όλη μου τη δύναμη».

Η Halsey γέννησε το πρώτο της παιδί τον Ιούλιο του 2021. Ωστόσο, πριν καταφέρει να γίνει μανούλα, είχε περάσει από τρεις αποβολές.

«Ένιωθα πως το να μείνω έγκυος ήταν τραγική ειρωνεία. Πάλευα με όλη μου την ψυχή. Στην τελευταία μου αποβολή, χρειάστηκε να κάνω άμβλωση, καθώς το σώμα μου δεν μπορούσε να διακόψει μόνο του την εγκυμοσύνη και κινδύνευα να πάθω σήψη», περιέγραψε στη συνέχεια.

Και πρόσθεσε: «Φοβόμουν για τον εαυτό μου, ένιωθα αβοήθητη. Ήμουν προετοιμασμένη για το χειρότερο. Έδωσα ακόμα και συμβουλές για τη δωρεά των οργάνων μου, σε περίπτωση που πεθάνω ή μείνω εγκεφαλικά νεκρή. Ενώ μπορεί να ζούσα ακόμα και ο εγκέφαλός μου να μη λειτουργεί, το κράτος θα είχε την άδεια να κόψει το δέρμα μου και να πάρει τα όργανά μου για να σώσει άλλες ζωές».

«Τι αστείο που ενώ η δική μου καρδιά δεν θα ήταν τίποτα περισσότερο από μια σειρά ακούσιων κινήσεων σε ένα χειρουργικό τραπέζι, μια καρδιά που χτυπά στη μήτρα μου θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν μπορούσα να συναινέσω να σώσω τη ζωή μου», κατέληξε η ίδια.

Sports in

Μπάλντοκ: Πίσω από μια επικείμενη μεταγραφή

O Παναθηναϊκός επιδιώκει να προσεγγίζει οτιδήποτε καλό υπάρχει στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024