
«Ξαναζωντανεύει» το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία στην Αρχαία Ολυμπία
Ανασκευάστηκε από το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.
Το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία, ένα από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, ανασκευάστηκε με εξαιρετικές λεπτομέρειες και την εγκυρότητα του Μουσείου Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Η έκθεση θα λειτουργήσει για τρεις μήνες, από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022, σε εκθεσιακό χώρο επί της οδού Γ. Δούμα, στο κέντρο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Διαβάστε επίσης: Ρόδος: Το αρχοντικό Χασάν Μπέη μετατρέπεται σε Κέντρο προβολής της ιστορίας του νησιού
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του μουσείου, η ανακατασκευή αυτή γίνεται για πρώτη φορά παγκοσμίως. Μετά από τρία χρόνια συστηματικής έρευνας, μελέτης και κατασκευής, με απόλυτη τεκμηρίωση, βασισμένη στις υπάρχουσες βιβλιογραφικές και αρχαιολογικές πηγές, κατασκευάστηκε το άγαλμα του Δία από τον ιδρυτή του μουσείου.
Τα 7 θαύματα της αρχαιότητας
Το χρυσελεφάντινο άγαλμα παρουσιάζεται στην έκθεση «Οι Δύο Θεοί» που συμπεριλαμβάνει τον Κολοσσό της Ρόδου και αποτελεί τμήμα μιας ευρύτερης έκθεσης με τίτλο: «Τα 7 θαύματα της αρχαιότητας».
Ηείσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη για το κοινό μέχρι την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022, ημέρα πραγματοποίησης των επίσημων εγκαινίων.
- Οδηγός επιβίωσης για εξωδικαστικό: Πώς να ρυθμίσετε χρέη από €5.000
- Η Gen Z τελικά πίνει – Απλώς άργησε να… φτάσει στο μπαρ
- Γεμάτο… διάσημους το MetLife Stadium για τον τελικό του Μουντιάλ – Στο γήπεδο και ο Τραμπ (pic, vids)
- Ισπανία – Αργεντινή: Το βαρύτιμο τρόπαιο του Μουντιάλ 2026 σε συλλεκτική βαλίτσα! (vid)
- Μαύρη Θάλασσα: Τουρκικό εμπορικό πλοίο χτυπήθηκε από ρωσικούς πυραύλους – Πέντε νεκροί
- Τεχνολογία: Πώς οι «έξυπνες» συσκευές μπορούν να γίνουν όπλα στα χέρια των κακοποιητών








