Δεν το έχετε ξαναδεί: Δρομέας νίκησε άλογο σε κούρσα
Η τρίτη φορά που κερδίζει άνθρωπος τον αγώνα
Ένας Βρετανός δρομέας μπήκε στο ιδιαίτερα ολιγομελές «κλαμπ» των ανθρώπων που έχουν νικήσει άλογο, σε αγώνα που γίνεται στην Ουαλία. Έγινε μόλις ο τρίτος που τα καταφέρνει.
Ο Ρίκι Λάιτφουτ ολοκλήρωσε τη διαδρομή των 22 μιλίων σε 2ωρ.22.23, αφήνοντας πίσω του τον Lane House Boy, το ταχύτερο άλογο του αγώνα, που κάλυψε την απόσταση σε 2ωρ.24.24.
Πρόκειται για αγώνα στο οποίο δρομείς κοντράρονται με άλογα. Διοργανώνεται στην Ουαλία από τη δεκαετία του ‘80 και όλα ξεκίνησαν έπειτα από στοίχημα που έβαλαν δύο άτομα σε τοπική παμπ, για το εάν άνθρωπος θα μπορούσε να κερδίσει άλογο σε κούρσα μεγάλων αποστάσεων.
Στον φετινό αγώνα συμμετείχαν 1.200 δρομείς, οι οποίοι έτρεξαν κόντρα σε άλογα, με αναβάτες. Ο Λάιτφουτ είναι ο πρώτος δρομέας που τερματίζει πρώτος από το 2007, όταν είχε κερδίσει ο Φλόριαν Χόλτινγκερ. Άλλος ένας άνθρωπος έχει δείξει την πλάτη του στα άλογα, στην εν λόγω διοργάνωση, ο Χιου Λομπ το 2004, σύμφωνα με τους διοργανωτές.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Το επίτευγμα του Λάιτφουτ είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό, αν αναλογιστεί κανείς ότι την παραμονή του αγώνα ήταν ξύπνιος από τις 06:00, προκειμένου να «πετάξει» από την Τενερίφη στο Μάντσεστερ. Το ίδιο απόγευμα ήταν στην Ουαλία και την επομένη ταξίδεψε για το Llanwrtyd Wells, όπου έφτασε δύο ώρες πριν από την εκκίνηση.
«Είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη και ενθουσιασμένος ότι έγινα ένας από τους μόλις τρεις που έχουν νικήσει άλογο», δήλωσε στο CNN ο 37χρονος πυροσβέστης. «Ήμουν ξύπνιος για 29 ώρες πριν από την κούρσα και έπρεπε να οδηγήσω πέντε ώρες για να φτάσω στο σπίτι μετά τον αγώνα, οπότε περιττό να πω ότι ήμουν διαλυμένος. Αλλά άξιζε», συμπλήρωσε.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
- «Η Ολυμπία αυτή δούλευε σε τουριστικό πρακτορείο» – Έρευνα στη Σαντορίνη για την εξαφάνιση θρίλερ στη Νέα Ιωνία
- Η Βαλένθια «καίει» το ματς με την Μπασκόνια στην ACB για το Game 5 με τον Παναθηναϊκό
- Δένδιας: Σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων, η ΕΕ οφείλει να είναι «ασπίδα» απέναντι σε κάθε απειλή κατά των μελών της
- Κώστας Μπακογιάννης στο in: Η υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων, το «ψυγείο» και η πολιτική
- Απίθανος ο μικρός αδερφός του Γιαμάλ: Οδηγάει… Mercedes, φοράει μαύρο γυαλί και «τρελαίνει» τα social media (vid)
- Sugar: Ο πρώτος πιστοποιημένος σκύλος ειδοποίησης διαβήτη στην Ελλάδα
- Τελευταίο σταθμός σήμερα η Θεσσαλονίκη πριν το Συνέδριο της ΝΔ – Ομιλίες Μητσοτάκη και Δένδια
- Μήνυμα Τασούλα για την Ημέρα της Ευρώπης: Η ΕΕ παραμένει κορυφαίο εγχείρημα ειρηνικής συνεργασίας και προόδου των λαών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442