Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Τα μπραζίλ είναι για όποιον κ@λο θέλει να τα φορέσει» - Η πιο αποστομωτική απάντηση στο fat shaming

«Τα μπραζίλ είναι για όποιον κ@λο θέλει να τα φορέσει» – Η πιο αποστομωτική απάντηση στο fat shaming

Τα ρούχα μας ή η έλλειψή τους, δεν είναι ένδειξη της ηθικής μας...

Η Ίρις Λυδία είναι φωτογράφος, με έντονη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρόκειται για μια plus size γυναίκα, η οποία διεκδικεί χώρο και αισθητική από ένα μέσο -που δυστυχώς αντικατοπτρίζει την ίδια την κοινωνία- το οποίο έχει δώσει χώρο σε πολύ συγκεκριμένα σώματα, στυλ και αισθητικές.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε ότι αναφερόμαστε στο Instagram.

Δεν την ενδιαφέρει η άποψή σου

Η Ίρις στις αναρτήσεις της, και με bio τη φράση «your favourite fatty», ποστάρει τον εαυτό της, το σώμα της, μέσα από υπέροχες λήψεις, φορώντας ό,τι θέλει, και προβάλλοντας τον εαυτό της ακριβώς όπως είναι χωρίς να την ενδιαφέρει «τι θα πει ο κόσμος».

Προφανώς κι έχει λάβει πάρα πολλά αρνητικά σχόλια. Όπως κάθε γυναίκα που αγνοεί τον όχλο και φωνάζει ότι «είμαι όμορφη, επειδή νιώθω όμορφη».

Ωστόσο, επειδή συχνά η συζήτηση πλέον ξεπερνά το δίπολο όμορφο-άσχημο και φτάνει στο αποδεκτό-μη αποδεκτό, μέσα από μια πρόσφατη ανάρτησή της η Ίρις αποφάσισε να δώσει μια απάντηση σε κάποια από τα αισχρά σχόλια που δέχεται καθημερινά στα εισερχόμενά της.

Το καρουζέλ με τις φωτογραφίες, δε, το συνόδευσε με τη λεζάντα/προτροπή «παιδιά μου, άτομα σαν αυτήν τα κάνουμε πέρα από τη ζωή μας».

Απαντά στα αρνητικά σχόλια

Τα πρώτα σχόλια αφορούν τις επιλογές των φωτογραφιών που δημοσιεύει. «Τα brazil βρακιά θέλουν και βραζιλιάνικους κώλους» γράφει ένας για να ακολουθήσει ένας άλλος που ισχυρίζεται πως «θεωρώ πως το να δείχνεις καμπύλες, κώλους με κυτταρίτιδα, κοιλιές, μπούτια, δείχνεις το επίπεδο δάπεδο που ίσως να έχεις και την πόρνη που μπορεί να είσαι».

H Ίρις απάντησε, λέγοντας τα αυτονόητα, που μάλλον δεν είναι αυτονόητα για όλους. Ναι, τα μπραζίλ είναι για όποιον κώλο θέλει να τα φορέσει. Ναι, τα ρούχα μας ή η έλλειψή τους, δεν είναι ένδειξη της ηθικής μας.

Ναι, δεν υποβαθμίζει το ακάλυπτο δέρμα το γυναικείο φύλο, η τυφλή υπακοή στην πατριαρχία και η απόροιά του, ο εσωτερικευμένος μισογυνισμός έχουν αναλάβει αυτή την αχρείαστη δουλειά.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024