Γαλιατσάτος: Στο μέλλον τα εμβόλια για τον κοροναϊό θα τα κάνουν συγκεκριμένες ομάδες
«Ο κοροναϊός δε νομίζω ότι θα φύγει ποτέ, πρέπει να βρούμε τρόπο να ζει μαζί μας», είπε ο κ. Γαλιατσάτος
Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Johns Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος, αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κοροναϊού, αλλά και την ευλογία των πιθήκων, μετά και τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος και στην Ελλάδα.
«Υπάρχει ο φόβος το φθινόπωρο να είμαστε λίγο χειρότερα με τον κοροναϊό»
«Μέχρι αυτή τη στιγμή, με τις παραλλαγές της Όμικρον έχουμε δει ότι δε σε στέλνουν στο νοσοκομείο, αν και έχουμε πολλά κρούσματα. Έχει γίνει πιο αδύναμη η μετάλλαξη. Υπάρχει ο φόβος το φθινόπωρο να είμαστε λίγο χειρότερα, αλλά έχουμε τα φάρμακα, έχουμε και τα εμβόλια. Δε χρειάζεται φόβος, μόνο προσοχή», σημείωσε ο κ. Γαλιατσάτος για την πορεία της πανδημίας.
«Ο κοροναϊός δε νομίζω ότι θα φύγει ποτέ, πρέπει να βρούμε τρόπο να ζει μαζί μας, να τον κρατάμε αδύναμο με τα εργαλεία που έχουμε. Στο μέλλον θα έχουμε τα εμβόλια για τον κοροναϊό, αλλά φαίνεται πως θα τα κάνουν συγκεκριμένες ομάδες, επαγγελματικές ή ηλικιακές», τόνισε ο ίδιος.
«Για την 4η δόση, άνθρωποι που είναι καλά στην υγεία τους, μπορούν να περιμένουν το φθινόπωρο», πρόσθεσε.
Ευλογιά των πιθήκων: «Χρειάζεται προσοχή και όχι φόβος»
«Για την ευλογιά των πιθήκων χρειάζεται προσοχή και όχι φόβος. Έχουμε θεραπείες για αυτή. Έχουμε εμβόλια και φάρμακα που λειτουργούν. Δεν έχουμε φόβο, δε θα γίνει πανδημία», ξεκαθάρισε κλείνοντας ο κ. Γαλιατσάτος μιλώντας για την ευλογιά των πιθήκων.
- «Να λογοδοτήσει»: Η πρώην σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς, Μελίντα, σπάει τη σιωπή της για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
- Υπόθεση θρίλερ – Η δολοφονία στην Μάνδρα, το τροχαίο στην Ελευσίνα και ο νεκρός 27χρονος στη Νέα Πέραμο
- Το δίλημμα του Ματετά μετά το «ναυάγιο» της μεταγραφής στην Μίλαν
- Το αεροπλανοφόρο Λίνκολν φεύγει από τον Περσικό Κόλπο και οδεύει προς το Άντεν, λέει το Ιράν
- ΗΠΑ: Μια μικρή ομάδα Αμερικανών στρατιωτών βρίσκεται στη Νιγηρία για την αντιμετώπιση της ισλαμιστικής απειλής
- Θύελλα αντιδράσεων στη Γαλλία από τις δηλώσεις του Γκι Ρου για τις γυναίκες στο ποδόσφαιρο



