Τούρκος καθηγητής: Το ερώτημα είναι τι μπορεί να κάνει η Αμερική στην Τουρκία μέσω της Ελλάδας
Οι ΗΠΑ μέσω της Ελλάδας και όχι η ίδια η Ελλάδα φοβίζουν τούρκο απόστρατο και καθηγητή που αναρωτιέται για τις προθέσεις τους.
«Το σωστό ερώτημα δεν είναι τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα στην Τουρκία, αλλά πρέπει να συζητήσουμε τι μπορεί να κάνει η Αμερική στην Τουρκία μέσω της Ελλάδας» αναρωτιέται ο Εράι Γκιουτσλουέρ (φωτογραφία, επάνω, από bolgegundem.com), τούρκος απόστρατος, καθηγητής πανεπιστημίου και στέλεχος του Κέντρου Στρατηγικών Ερευνών Ευρασίας.
Τα Δωδεκάνησα…
Μιλώντας στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό HABER GLOBAL, αναφέρεται κατ’ αρχάς στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των Δωδεκανήσων, λέγοντας ότι «δόθηκαν προσωρινά στην Ιταλία, προσωρινά».
«Το 1947 τα νησιά τα οποία αποκαλούνται Δωδεκάνησα αφαιρούνται από την Ιταλία και δίνονται στην Ελλάδα» προσθέτει ο τούρκος καθηγητής.
«Δηλαδή, νησιά τα οποία είχαν παραχωρηθεί προσωρινά και έπρεπε να επιστρέψουν σε εμάς, δόθηκαν στην Ελλάδα. Δηλαδή υπάρχει ήδη θέμα κυριαρχίας σε αυτά τα νησιά. Δηλαδή υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο θέμα της ιδιοκτησίας των νησιών αυτών» επιμένει ο Εράι Γκιουτσλουέρ.
Συνεχίζοντας την ανάλυσή του, και κάνοντας λόγο για την αντιπαλότητα της Ελλάδας με την Τουρκία, σημειώνει:
…και οι ΗΠΑ
«Εδώ, το σωστό ερώτημα δεν είναι τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα στην Τουρκία, αλλά πρέπει να συζητήσουμε τι μπορεί να κάνει η Αμερική στην Τουρκία μέσω της Ελλάδας».
Και προσθέτει: «Πληθυσμός 10 εκατομμυρίων και συνολική έκταση 192.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων μαζί με τα νησιά, δηλαδή η έκταση είναι σκόρπια δεν είναι ομογενοποιημένη όπως η Ανατολία όπως η Τουρκία. Για αυτούς τους λόγους δεν μπορεί να κάνει τίποτε».
Πηγή: tourkikanea.gr
- Δακτύλιος: Πότε παύει να ισχύει στο κέντρο της Αθήνας για το καλοκαίρι
- Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές τη Δευτέρα σε 15 περιοχές
- «Ο Σατανάς θα έρθει να σε κυνηγήσει»: Η προειδοποίηση του Μελ Γκίμπσον πριν από τη νέα ταινία για την Ανάσταση
- Πετρέλαιο: Το Μπρεντ πάνω από τα 90 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο
- Σχέση: Ο χωρισμός δεν σημαίνει και το τέλος των συναισθημάτων
- Εξοχικές κατοικίες: Αυξάνονται οι τιμές για αγορά – Οι ακριβότερες περιοχές
- ΗΠΑ: Έπληξαν για ένατη συνεχόμενη νύχτα το Ιράν – Η Τεχεράνη λέει ότι στοχοποίησε αμερικανικά αεροσκάφη
- ΠΑΣΟΚ: Μετά το… Μουντιάλ, προετοιμασίες για την ΔΕΘ και την 3η του Σεπτέμβρη- Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Ανδρουλάκης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442