Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εντυπωσιακό το 1ο Φεστιβάλ Graffiti του Δήμου Αμαρουσίου με θέμα την «Ειρήνη»

Εντυπωσιακό το 1ο Φεστιβάλ Graffiti του Δήμου Αμαρουσίου με θέμα την «Ειρήνη»

Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν και αγκάλιασαν οι νέοι εντός και εκτός Αττικής, το 1ο Φεστιβάλ Graffiti, που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Μαΐου 2022, στο Skate Park.

Το 1ο Φεστιβάλ Graffiti, ήταν μια γιορτή τέχνης και δημιουργίας το περασμένο σαββατοκύριακο.

Το Skate Park αν και παραδοσιακά τόπος άσκησης & ψυχαγωγίας της νέας γενιάς, μετατράπηκε σε μια μεγάλη πλατεία με χρώματα, σχέδια και πολλές καλλιτεχνικές αναζητήσεις.

Η κα Φανή Λέκκα, εντεταλμένη σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αμαρουσίου, υποσχέθηκε πως το Φεστιβάλ θα επαναληφθεί και την επόμενη χρονιά με περισσότερες εκπλήξεις και παράλληλα happenings αλλά σίγουρα με την ίδια αγάπη για ό,τι συναρπάζει και ενώνει τη νέα γενιά με ιδέες και αξίες όπως αυτές της «Ειρήνης».

Συγκινητική η συμμετοχή, στην εκδήλωση και της ομάδας παιδιών από το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, που μαζί με την Πρόεδρο του Ιδρύματος Κορίνα Λιούτα και τους γονείς τους επισκέφθηκαν το Φεστιβάλ και είχαν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος ενεργά στο πάρτυ δημιουργίας.

Το παρών στο Φεστιβάλ έδωσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Ευάγγελος Κάββαλος, Γιάννης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Δήμητρα Ρώτα η Προέδρος της Επιτροπής Ισότητας και Εντεταλμένη Σύμβουλος  Αθλητισμού Ελένη Λέκκα, η σύμβουλος του Δημάρχου επί θεμάτων πολιτισμού Άννα Βαγιωνά καθώς και εκπρόσωποι φορέων της πόλης του Αμαρουσίου.

Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Κεχρής.

Επίσης καλλιτέχνες έδωσαν το δικό τους παρών στις εκδηλώσεις του διημέρου. 

Αυτοί ήταν οι:

Fenok

Ξεκίνησε την ενασχόληση του με το graffiti το 2012 και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και festivals.

Gera

Πολύ γνωστός και διακεκριμένος καλλιτέχνης στο χώρο του graffiti, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ διεθνούς φήμης.

RTMΟΝΕ

Έφηβος ακόμα γνώρισε την κουλτούρα του graffiti, η οποία όρισε τη διαδρομή του σαν graffiti writer, σπουδαστή αρχιτεκτονικής και street artist.

Είναι συνιδρυτής του δημιουργικού studio “Imaginary Rooms”, που βασικό του στόχο αποτελεί η διάδραση μέσω Εργαστηρίων Ζωγραφικής σε παιδιά (Graffiti, Doodle Art, Character design, Εικονογράφηση), η δημιουργία Τοιχογραφιών , Εικονογραφήσεων και Graffiti Εκδόσεων (όπως το Faces n Chases).

Senor

Λάτρης του antistyler και πρωτοπόρος στο είδος του.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν επίσης οι SHK,Bush, Tuiyo, Dajl fix, Vic, Bolar, Eliot, Vome αλλά και άλλοι καλλιτέχνες νέοι στο χώρο αλλά με ιδιαίτερο ταλέντο.

Το φεστιβάλ ντύθηκε με τους ήχους της Hip Hop, Jungle και άλλων ειδών μουσικής με την παρουσία γνωστών DJs, ενώ γνωστοί Roller Skaters και Skateboarders έδωσαν ειδικές παραστάσεις.

Ο Παναθλητικός όμιλος Καλλιθέας, «Έσπερος» παρουσίασε τα αθλήματα των αγωνιστικών πατινιών και Skateboard.

H ομάδα Freestyle skates του Powerskate, η οποία αποτελείται από τους καλύτερους Έλληνες πατινέρ στο χώρο του freestyle,  έκανε παρουσίαση ατομικών και συγχρονισμένων κινήσεων καθώς και χορευτικών φιγούρων από τους αθλητές.

Η κίνηση τους ήταν βασισμένη γύρω από κονάκια αλλά και σε ελεύθερο σχηματισμό.

Tα “Patinia” το μεγαλύτερο Community με Roller Skates στην Ελλάδα  έδειξαν  εντυπωσιακά Tricks στη ράμπα και χορευτικά σε 8 ρόδες. Μαζί τους οι City skaters!

Επίσης και τις δύο μέρες γνωστοί rappers* διέθεσαν τα ρούχα τους. 

 

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024