Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ντόρα Μακρυγιάννη: «Γροθιά στο στομάχι» η εξομολόγησή της για την κακοποιητική σχέση που βίωσε

Ντόρα Μακρυγιάννη: «Γροθιά στο στομάχι» η εξομολόγησή της για την κακοποιητική σχέση που βίωσε

«Έχω φτάσει να έχω αυτοκτονικές τάσεις. Πίστευα ότι δεν μπορώ να βάλω stop σε αυτό που συμβαίνει και το μυαλό μου πήγαινε σε αυτή τη λύση»

Μια ιδιαίτερη ανάρτηση έκανε το απόγευμα της Παρασκευής (27/5) στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Ντόρα Μακρυγιάννη.

Η αγαπημένη ηθοποιός τις προηγούμενες ημέρες παραχώρησε συνέντευξη και, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι θα ήθελε ο άνθρωπος που την κακοποιούσε να είναι καλά.

Με αφορμή αυτή τη δήλωσή της, ο κόσμος της έστειλε πολλά μήνυμα ρωτώντας την πώς μπορεί να λέει κάτι τέτοιο.

Η ίδια συναισθηματικά φορτισμένη, αφού πήρε τον χρόνο της, «άνοιξε» την καρδιά της στους followers της και με ένα βίντεο εξήγησε πώς μπορεί σήμερα να μιλά ανοιχτά για όλα αυτά που της συνέβησαν σε νεαρή ηλικία.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι κάποια στιγμή είχε αυτοκτονικές τάσεις και έστειλε το δικό της μήνυμα.

«Πίστευα ότι δεν μπορώ να βάλω stop»

«Με βλέπετε τώρα που κρατάω μια στάση απέναντι σε αυτή την ιστορία και είμαι πιο θετική και φωτεινή, μιλάω με περισσότερη άνεση και δύναμη για αυτό. Αυτό συμβαίνει γιατί μιλάμε για αυτό τόσα χρόνια μετά», είπε αρχικά και εξήγησε πως αυτό είναι μια ιστορία που ξεκίνησε στα 18 και πάλεψε μέχρι τα 22 ενώ τώρα είναι 31.

«Δεν είναι απλό για κάποιον και δεν θα πρέπει να αναρωτιέται κανείς πώς μπορεί να μιλά τώρα έτσι για αυτό και να κάνει ενδεχομένως συγκρίσεις», συμπλήρωσε και στη συνέχεια έκανε μια αναδρομή σε όλα τα δύσκολα που αντιμετώπισε στο παρελθόν.

«Έχω υπάρξει καταθλιπτική, έχω υπάρξει να μη θέλω να ανοίξω το μπατζούρι να με δει ο ήλιος. Έχω φτάσει όταν η κατάσταση, γιατί διαιωνιζόταν, να έχω αυτοκτονικές τάσεις. Πίστευα ότι δεν μπορώ να βάλω stop σε αυτό που συμβαίνει και το μυαλό μου πήγαινε σε αυτή τη «λύση», αλλά ευτυχώς υπήρξαν άνθρωποι που με βοήθησαν πολύ. Έχω υπάρξει σε συνεδρίες που μου έδιναν χάπια. Ευτυχώς βρήκα τη δύναμη και είπα ότι δεν γεννήθηκα έτσι και δεν έχω κάποιο πρόβλημα, δεν θέλω να πάρω φαρμακευτική αγωγή είναι μέσα μου κι βρήκα τη δύναμη. Εγώ το έκρινα έτσι.

Ξέρω τι σημαίνει να κυκλοφορείς στον δρόμο και να φοβάσαι. Να βγαίνεις από το σπίτι και να νομίζεις ότι σε παρακολουθούν. Να φοβάσαι με ποιον να μιλήσεις, αν θα μιλήσεις, αν θα το μάθει επειδή μίλησες. Τι σημαίνει να φοβάσαι πώς θα ντυθείς γιατί μπορεί αυτό να κριθεί, γιατί μάλλον μιλάμε για μια ζήλεια η οποία είναι μη ελέγξιμη. Ξέρω τι σημαίνει να σου βγαίνουν διαταραχές άγχους, με ό,τι αυτό σημαίνει: ταχυκαρδίες, έντονους παλμούς, εφίδρωση. Κρίσεις πανικού, να μην μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ, να βλέπεις συνεχώς εφιάλτες. Όλα αυτά τα ξέρω και γι’ αυτό μπορώ να σε καταλάβω και δεν το λέω με ελαφριά την καρδιά. Πάλεψα πάρα πολύ για αυτό».

«Μην περιμένεις ποτέ από κανέναν»

Επίσης, η ίδια θέλησε να στείλει προς όλους το δικό της μήνυμα.

«Τη δύναμη αυτή την έχεις μέσα σου. Μην περιμένεις από κανέναν να σου πει ότι έχεις τη δύναμη και ότι μπορείς να το ξεπεράσεις. Υπάρχουν άνθρωποι δίπλα μας, ή μπορεί και να μην υπάρχουν, που μας αγαπάνε, που θέλουν να μας βοηθήσουν.

Ο καθένας ξέρει για τον εαυτό του τη λύση γιατί ζει και το πρόβλημα. Μην περιμένεις ποτέ από κανέναν γιατί ο κόσμος δεν είναι τόσο ιδεατά φτιαγμένος. Δεν θα ξεχάσω ποτέ να είμαι σε έναν δημόσιο χώρο, να είμαι σε μια πολυκατοικία απέναντι, εγώ να ουρλιάζω και να ζητάω βοήθεια και κανένας να μην κατεβαίνει να βοηθήσει, τουλάχιστον να φέρει την αστυνομία», σημείωσε και τόνισε ότι ευελπιστεί ο κόσμος τώρα να είναι πιο ευαισθητοποιημένος.

Επιπλέον αναφέρθηκε και στο MeToo: «Πίστευα ότι μετά το MeToo η Πολιτεία θα φτιάξει δομές, θα προστατεύσει ανθρώπους», και ζήτησε από τον κόσμο να βοηθήσει τους ανθρώπους που μπορεί να το χρειάζονται, και με όποιον τρόπο, καθώς συχνά τα θύματα μπορεί να εξαρτώνται οικονομικά από τον κακοποιητή.

Ακόμη, έκανε ειδική μνεία στα θύματα κακοποιητικών συμπεριφορών, λέγοντας ότι «δεν είναι εύκολο να μιλήσουν όταν στη συνέχεια δεν θα έχουν προστασία και δεν γνωρίζουν τις συνέπειες που αυτό μπορεί να επιφέρει».

«Δεν πας μπροστά στη ζωή σου έχοντας τοξικά συναισθήματα, ζεις ακόμα στα σκοτάδια και εγώ στα σκοτάδια δεν θέλω να ξαναβρεθώ ποτέ. Θέλω να είναι καλά αυτός ο άνθρωπος και να τα έχει ξεπεράσει», κατέληξε.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεό της

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024