Το πράσινο φως για την χαλάρωση των μέτρων ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδας αναμένεται να δώσει την Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, καθώς η χώρας μας έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της με βάση την τελευταία μεταμνημονιακή αξιολόγηση.
Το δημοσίευμα επικαλείται ευρωπαίο αξιωματούχο, ο οποίος ισχυρίζεται πως η χώρα έπιασε τους στόχους παρά την οικονομική επιβάρυνση που προκάλεσε η πανδημία, αλλά και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Η 14η έκθεση αξιολόγησης από την Κομισιόν αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τη Δευτέρα.
Το επίσημο τέλος
Σύμφωνα με το Bloomberg η κίνηση αυτή, αν και είναι ουσιαστικά συμβολική, θα σηματοδοτήσει το επίσημο τέλος της δεκαετούς κρίσης που έπληξε την Ελλάδα. Εξάλλου, η χώρα ετοιμάζεται να βγει και από το αυστηρό καθεστώς εποπτείας από τους Θεσμούς της Ε.Ε. τον Αύγουστο.
Πάντως, το Eurogroup αναμένεται να λάβει τις τελικές αποφάσεις – τόσο για την εκταμίευση των δόσεων που απομένουν από τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους όσο και για τον τερματισμό του προγράμματος ενισχυμένης εποπτείας – στη συνεδρίαση του Ιουνίου.
Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, προσκαλεί τον Ολλανδό πιανίστα Diederik Wissels και την Πορτογαλίδα ερμηνεύτρια Ana Rocha για μια ξεχωριστή συνάντηση στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας