Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Η Τούμπα και ο… x-factor

Η Τούμπα και ο… x-factor

Το πάρτι τίτλου του Ολυμπιακού

Αν μία εβδομάδα πριν έλεγε κάποιος ότι ο Ολυμπιακός θα ολοκλήρωνε τη… διαδρομή για το 47ο με δύο διαδοχικές νίκες επί του ΠΑΣ και του ΠΑΟΚ στήνοντας πάρτι τίτλου μέσα στην Τούμπα, σίγουρα θα κέρδιζε το ενδιαφέρον μας.

Αν έλεγε όμως ότι αυτές οι δύο νίκες θα προέκυπταν με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρόνι Λόπες, μάλλον θα νομίζαμε ότι… τρολάρει. Διότι ο πορτογάλος winger ήταν κάτι σαν «παρκαρισμένος» μεταξύ πάγκου και εξέδρας από τα μέσα Φλεβάρη. Ωσπου ο Πέδρο Μαρτίνς να του ζητήσει να πατήσει το γκάζι το απόγευμα της Κυριακής και εκείνος να τρέξει μια… κούρσα τεσσάρων ημερών, λες και ήθελε να καλύψει τη διαδρομή μιας ολόκληρης σεζόν. Ιστορίες από εκείνες που σκαρφίζεται μονάχα το ποδόσφαιρο.

Εκείνος «ξύπνησε» τον Ολυμπιακό χθες μετά τη… ζόρικη αφετηρία και το γρήγορο γκολ του Μουργκ που έβαλε τον ΠΑΟΚ στη θέση του οδηγού. Εκείνος άλλαξε τα… μέτρα του γηπέδου οδηγώντας τους Ερυθρόλευκους στο στατιστικό που λέει τα πάντα για όσα συνέβησαν χθες στη θρυλική γιορτή: 3-12 οι τελικές στο 62΄. Με τη δική του (9η) να φέρνει το ματς στα ίσα. Και εκείνη του Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ που συμπλήρωσε την ντουζίνα να αποφασίζει οριστικά για τα κάτω που έγιναν… πάνω.

Στο μεταξύ, πέντε ματς φέτος ανάμεσα στους Ερυθρόλευκους και τον Δικέφαλο του Βορρά σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ολα με περιεχόμενο: ο Ολυμπιακός χθες ζευγάρωσε τις νίκες του. Μια στο Φάληρο, μια μες στην Τούμπα για το πρωτάθλημα. Υπάρχουν στη σούμα και τρεις ισοπαλίες: ότι ο ΠΑΟΚ βρήκε σε αυτές το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου, μιας και ο κανονισμός του «εκτός έδρας γκολ» ισχύει ακόμη στην Ελλάδα, είναι ένα γεγονός που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Οταν όμως σε πέντε ματς ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας το σκορ είναι 2-3-0 και η βαθμολογική διαφορά στον καθρέφτη του πρωταθλήματος είναι 16 ολόκληροι βαθμοί, τότε ο διαχωρισμός είναι προφανής. Συγκεκριμένος. Και ικανός να στήσει γιορτή καμιά 500αριά χιλιόμετρα μακριά από εκεί που θα γίνει η (επίσημη) φιέστα. Στη νύχτα που έμελλε να γραφτεί στην Ιστορία ως το «πάρτι της Τούμπας».

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024