Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σημεία ονείρων» η έκθεση ζωγραφικής του Μπάμπη Πυλαρινού

«Σημεία ονείρων» η έκθεση ζωγραφικής του Μπάμπη Πυλαρινού

Τον χώρο που «γεννιούνται» τα έργα του, το ατελιέ του, ανοίγει στο κοινό ο εικαστικός Μπάμπης Πυλαρινός και εκθέτει το σύνολο της νέας του δουλειάς υπό τον τίτλο  «Σημεία ονείρων». 

Πρόκειται για μια συλλογή 22 έργων ζωγραφικής εμπνευσμένα από τα όνειρα που αφηγούμαστε στον ψυχαναλυτή για να μπει φως στο σκοτεινό δωμάτιο του εαυτού μας.

«Σημεία» στη γλώσσα της καινής διαθήκης σημαίνει θαύματα. Ο Μπάμπης Πυλαρινός  μας οδηγεί στον αθέατο κόσμο του ασυνείδητου, μέσα από τα όνειρα: Όνειρα που είδαμε αλλά, όταν ξυπνήσαμε τα είχαμε ξεχάσει και χάθηκαν μέσα στη βουή της καθημερινότητας. Κι ύστερα, κάποια στιγμή, ανασύρθηκαν, όταν είδαμε κάτι στον πραγματικό κόσμο.

Όπως ο ίδιος αναφέρει: «Τι άλλο είναι η ζωγραφική από τη δισδιάστατη εικονο-«ποίηση» του ασυνειδήτου του ζωγράφου, που είναι ευχής έργον αν είναι κομμάτι από το κοινό μας ασυνείδητο; Ένας τρόπος να στοχαστούμε μαζί πάνω στην τραγικότητα της ζωής. Αφορμή για συν-κίνηση και κοινωνία».

Τα έργα έχουν ζωγραφιστεί ψηφιακά, σε υπολογιστή με γραφίδα, όπου, με μολύβι αντί για πινέλο, το αποτέλεσμα της κίνησης αποτυπώνεται στην οθόνη.

Με αφορμή κάθε έργο, η ποιήτρια Νόνη Σταματέλου εμπνέεται και γράφει ένα πεζό ή ένα ποίημα το οποίο το συνοδεύει. Εξαίρεση αποτελεί το έργο «Είν΄ ο πατέρας μου γιατρέ» όπου έγινε το αντίθετο, το ποίημα αποτέλεσε την αφορμή να δημιουργηθεί το ζωγραφικό έργο.

Βιογραφικό

Ο Μπάμπης Πυλαρινός γεννήθηκε  στην Ζάκυνθο το 1966. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ζωγραφίζει, δημιουργεί υπαίθριες εγκαταστάσεις ζωγραφικής, εικονογραφεί βιβλία, δημιουργεί με τη ζωγραφική του ταινίες animation, αγιογραφεί φορητές εικόνες και τοιχογραφικά σύνολα σε εκκλησίες. Έργα του κοσμούν πολλά σχολικά βιβλία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Διδάσκει βυζαντινή ζωγραφική μέσω διαδικτύου και διά ζώσης στην Αθήνα, στο Παρίσι και στη Ζάκυνθο στην Sommerakademie Griechenland (SOAK). Τα έργα του παρουσιάζονται στην Αθήνα στο ατελιέ του (Πλατεία Μητροπόλεως 11), στο Παρίσι (Rivoly 59 gallery, Melkert gallery, Desmos gallery) και στη Ζάκυνθο.

Διάρκεια: 14-28 Μαϊου 

Mέρες και ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:30-20:30

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 10:30-14:30

Atelier Pilarinos

Πλατεία Μητροπόλεως 11 (Πίσω από το ιερό της Μητρόπολης Αθηνών)

105 56 Αθήνα

211 4076675

www.pilarinos.gr

info@pilarinos.gr

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024