Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έλληνες ψαράδες αντιμέτωποι με τουρκικές προκλήσεις: «Τα μαχητικά περνούν ξυστά πάνω από τα σκάφη μας»

Έλληνες ψαράδες αντιμέτωποι με τουρκικές προκλήσεις: «Τα μαχητικά περνούν ξυστά πάνω από τα σκάφη μας»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησαν οι κ.κ. Στάθης Γκουλάς και Νίκος Γιαννουκάς, ψαράδες από την Κάλυμνο και τη Λέρο αντίστοιχα, που έρχονται συχνά αντιμέτωποι με τουρκικά αεροσκάφη

Σε νέα περίοδο έντασης έχουν μπει οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, με τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο να ανεβάζουν το θερμόμετρο «στο κόκκινο».

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησαν οι κ.κ. Στάθης Γκουλάς και Νίκος Γιαννουκάς, ψαράδες από την Κάλυμνο και τη Λέρο αντίστοιχα, που έρχονται συχνά αντιμέτωποι με τουρκικά αεροσκάφη.

«Είμαστε εν πλω, κατευθυνόμαστε προς τα σύνορα, ανατολικά, προς Αγαθονήσι», είπε ο κ. Γιαννουκάς.

«Οι Τούρκοι κάνουν καθημερινά πτήσεις πάνω από τα νησιά μας, εδώ και 6-7 χρόνια. Πριν δύο ημέρες ψαρεύαμε στα σύνορα στο Αγαθονήσι και είχαμε δύο ζεύγη από τουρκικά μαχητικά που πέρασαν πολύ χαμηλά, με κατεύθυνση προς τη Νάξο. Το φαινόμενο έχει ενταθεί τις τελευταίες ημέρες.

Πετούν πολύ χαμηλά, στα 150-200 μέτρα από τη θάλασσα. Περνούν πάνω από τα σκάφη μας. Σίγουρα αγχωνόμαστε, έχουμε και τα ελικόπτερα που μας παρενοχλούν, γιατί ψαρεύουμε κοντά στα σύνορα Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι και Σάμο.

Έχει έρθει τουρκικό ελικόπτερο πάνω από το σκάφος μου, και έχει πετάξει σκοινί, είχαμε τρομοκρατηθεί, δεν ξέραμε τι θα συμβεί», περιέγραψε ο ίδιος.

«Ψαρεύουμε στις ακτές έξω από 1,5 μίλι που μας επιτρέπει ο νόμος. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει, φοβόμαστε και μήπως μας συλλάβουν», είπε ακόμα ο κ. Γιαννουκάς.

«Το φαινόμενο είναι καθημερινό και δε μας ξενίζει. Το ζούμε σε όλο το Αιγαίο. Το ζήσαμε στο πετσί μας και με το Ορούτς Ρέις το 2020. Τότε ήταν ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι. Τώρα φαίνεται ότι προετοιμάζονται πάλι», είπε από την πλευρά του ο κ. Γκουλάς.

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024