Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού αρνήθηκε να συμμετάσχει σε διάσκεψη για την ασφάλεια στην Αθήνα

Τουρκία: Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού αρνήθηκε να συμμετάσχει σε διάσκεψη για την ασφάλεια στην Αθήνα

Η αρνητική απάντηση έφθασε το βράδυ της Παρασκευής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με κύκλους του υπουργείου, να επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση του τούρκου αξιωματούχου ελήφθη στο πλαίσιο της εντεινόμενης προκλητικότητας από την Άγκυρα.

Στο πλαίσιο της έντασης που καλλιεργεί η Άγκυρα ερμηνεύεται η άρνηση του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας να συμμετάσχει στη συνάντηση συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας στη νοτιοανατολική Ευρώπη, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, γνωστός για τις προκλητικές του θέσεις έναντι της Ελλάδας, απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση.

Η αρνητική απάντηση έφθασε το βράδυ της Παρασκευής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με κύκλους του υπουργείου, να επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση του τούρκου αξιωματούχου ελήφθη στο πλαίσιο της εντεινόμενης προκλητικότητας από την γείτονα, αλλά και από τα εμφανή σημάδια, όπως αναφέρουν, «εσωστρέφειας και απομονωτισμού» της Τουρκίας.

Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Μαΐου, θα συμμετάσχουν υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών από τη ΝΑ Ευρώπη, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθεί η ουκρανική κρίση, η διεθνής τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα.

Όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με τη διάσκεψη αυτή ενισχύεται η στρατηγική διακρατικών συνεργασιών της Ελλάδας με άλλες χώρες της Ευρώπης σε θέματα ασφαλείας.

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024