
ΚΙΝΑΛ: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πάγωσαν τις έρευνες υδρογονανθράκων – Προσέδεσαν τη χώρα στο εισαγόμενο φυσικό αέριο»
Την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την διάχυσή τους μέσω ενεργειακών κοινοτήτων σε νοικοκυριά, αγρότες και επιχειρήσεις, προτείνει μεταξύ άλλων η Χαριλάου Τρικούπη.
«Πληρώνουμε τις πολιτικές που εφάρμοσαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Πάγωσαν τις εγχώριες έρευνες υδρογονανθράκων και προσέδεσαν δυσανάλογα την χώρα στο εισαγόμενο φυσικό αέριο, καθιστώντας την ενεργειακά ευάλωτη την πιο κρίσιμη στιγμή», σημείωσε το ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας την κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, σχετικά με την ενεργειακή επάρκεια της χώρας.
Και προσέθεσε πως η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει την ενεργειακή επάρκεια της χώρας και να προχωρήσει στις αναγκαίες υποδομές σε δίκτυα και διασυνδέσεις μέσω των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την διάχυσή τους μέσω ενεργειακών κοινοτήτων σε νοικοκυριά, αγρότες και επιχειρήσεις.
- Νέα Αριστερά: Η 19η Μαΐου είναι μέρα μνήμης, τιμής και ιστορικής ευθύνης για τη Γενοκτονία των Ποντίων
- Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών ζητάει ισχυρή πολιτική συνοχής
- Πάτρα: Συγκλονίζει η γυναίκα που δέχτηκε άγρια επίθεση – «Έχω κατάγματα και μώλωπες»
- H Anthropic ενημερώνει το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα για κρίσιμα κενά ασφάλειας
- Λετονία: Η Ουκρανία σχεδιάζει επιθέσεις από το έδαφος της χώρας της Βαλτικής, λέει η Ρωσία
- Βουλή: Ενσταση αντισυνταγματικότητας από Κωνσταντοπούλου για την ταχεία εκδίκαση αξιόποινων πράξεων βουλευτών
