Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ο,τι πιο απαίσιο έχω δοκιμάσει»: Αξίζουν τελικά οι συνταγές του TikTok;

«Ο,τι πιο απαίσιο έχω δοκιμάσει»: Αξίζουν τελικά οι συνταγές του TikTok;

Eσείς έχετε δοκιμάσει τις συνταγές των influencers;

Για οποιονδήποτε άνω των 25 ετών, το TikTok είναι ένας συγκλονιστικός κόσμος ανόητων χορευτικών και εφήβων που συγχρονίζουν τα χείλη ο ένας στις συνομιλίες του άλλου. Ωστόσο, είναι επίσης μια εστία αυθεντικής γαστρονομικής δημιουργικότητας.

Καφές Dalgona, ψωμί «σύννεφο», ζυμαρικά φέτας, πτυσσόμενες τορτίγιες, ζεστές «βόμβες» σοκολάτας – αυτές οι διασταυρούμενες τάσεις στα τρόφιμα έγιναν δημοφιλείς στην πλατφόρμα και είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Αλλά τι κάνει ορισμένα πιάτα σύμφωνα με τον Guardian να γίνονται viral και είναι κάποιο από αυτά καλό; Τα social media θα αντικαταστήσουν τα βιβλία συνταγών; Σε μια διαφανή, τελικά αξιολύπητη, όπως σχολιάζει ο αρθρογράφος του βρετανικού μέσου, προσπάθεια να παραμείνει σχετικός, έζησε σε μεγάλο βαθμό από τις συνταγές του TikTok για μια εβδομάδα για να το ανακαλύψει.

Εδώ μερικές συνταγές που δοκίμασε:

Με γάλα καρύδας

Ρίξτε νερό καρύδας πάνω από μούρα και πάγο. Tώρα φάτε τα.

«Αμφιβάλλω ότι τα μούρα στο νερό θα αντικαταστήσουν τα κομμάτια σιταριού στο γάλα. Ωστόσο, η ποπ σταρ Lizzo – μεταξύ χιλιάδων άλλων – ισχυρίζεται ότι είναι εθισμένη. Και, παρά τον σκεπτικισμό μου, αυτό είναι… φανταστικό; Η απαλή γλυκύτητα του νερού καρύδας τονίζει τη γεύση των βατόμουρων και από τις φράουλες, με το ρόδι να τραγανίζει. Είναι εξαιρετικά ενυδατικό. Και έχετε δει πόσο κοστίζει το νερό καρύδας; Δεν θα το ξανακάνω αυτό, περισσότερο από το να ραντίσω σαφράν στο μπάνιο και να το ονομάσω αρωματοθεραπεία. Τίποτα δεν είναι τόσο καλό όσο η αποφυγή της χρεοκοπίας».

Jello frozen grapes

Πλένουμε τα σταφύλια και τα βάζουμε σε σακούλα κατάψυξης, ακόμα βρεγμένα. Ανακινήστε σε σκόνη ζελέ. Παγώστε τα.

Ήμουν έτοιμος να κοροϊδέψω αυτή την τάση για την υγεία, στην οποία τα κατεψυγμένα σταφύλια λέγεται ότι έχουν γεύση ζουμερής καραμέλας. Αλλά μάντεψε – ξεσκονίζω, παγώνω, βιώνω την αποκάλυψη. Οι αστραφτερές σφαίρες που αναδύονται είναι αιχμηρές και γλυκές και παγωμένες. εθιστικό στο φαγητό, μαγικό να το βλέπεις.

Weetabix cheesecake

Βρέξτε το Weetabix με γάλα, σε κουτί μεσημεριανού γεύματος. Αλείφουμε με γιαούρτι και ψιλοκομμένες φράουλες, με κονσέρβα φράουλας. Ανακατέψτε τα toppings με ένα ραβδί για κοκτέιλ και μετά βάλτε τα στο ψυγείο.

Οι συνταγές TikTok είναι απλές. Αυτό συμβαίνει επειδή τα βίντεο με μουσική ποπ έχουν διάρκεια περίπου οκτώ δευτερολέπτων, έχουν υποστεί ξέφρενη επεξεργασία και παίζονται με έναν τρόπο που, μετά από λίγο, σας κάνει να νιώθετε σαν να υποβάλλεστε σε ενισχυμένη ανάκριση. Η ιδέα πίσω από αυτή τη μαζική τάση του 2022 είναι ότι, μετά από μια νύχτα στο ψυγείο, το παχύρρευστο γιαούρτι και το Weetabix προσεγγίζουν τη γεύση του cheesecake! Αν ήμουν cheesecake, θα σκεφτόμουν να κινηθώ νομικά. Έχει γεύση μαρμελάδας και γιαουρτιού πάνω από το Weetabix.

Ramen λαζάνια

Στρώνουμε φωλιές για noodle instant με σάλτσα ζυμαρικών και τυρί και έτοιμο για ψήσιμο.

Πώς να εξηγήσετε την ύπαρξη λαζάνια ramen; Δημιουργήθηκε από τον Ivan McCombs, έναν Victor Frankenstein των instant noodles. Έχει επίσης βίντεο για το πώς να φτιάχνετε ραμέν με αστακό φούρνου μικροκυμάτων, ραμέν με καφέ και πολλά άλλα. Οι 6 εκατομμύρια οπαδοί του ΜακΚομμπς #ramfam ανεβάζουν βίντεο με τον ίδιο να τρώει ράμεν με παιδικές τροφές ή να μαγειρεύεται σε κρέμα με λιωμένες Skittles, γιατί αυτό είμαστε. Το βίντεο με λαζάνια έχει προβληθεί 20 εκατομμύρια φορές.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024