Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεταμόρφωση: Για ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς των βανδαλισμών έκανε λόγο ο Δήμαρχος

Μεταμόρφωση: Για ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς των βανδαλισμών έκανε λόγο ο Δήμαρχος

Οι βανδαλισμοί στο Δήμο Μεταμόρφωσης οδήγησαν τον Δήμαρχο να κάνει λόγο για ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς των γεγονότων. Μια πολύ σοβαρή καταγγελία που αναμένεται να διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Mε αφορμή τον βανδαλισμό στο 4ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Υπάρχουν ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί στο έγκλημα που διεξήχθη απέναντι στην πόλη της Μεταμόρφωσης και τους κατοίκους της, απέναντι στην περιουσία τους.

Θέλω, λοιπόν, να ξεκαθαρίσω τρία πράγματα:

1.    Σε μια δημοκρατική κοινωνία, οι διαφορές δεν λύνονται με αλητείες και βανδαλισμούς. Λύνονται με συζήτηση και με σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες.

2.   Το μπαλόνι, για το οποίο σύντομα στο Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητούσαμε τις προτάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας για το που θα μεταφερθεί, αποτελεί επιλογή όλων αφού με την απόφαση του σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να τοποθετηθούν αντίστοιχα μπαλόνια στέγασης αθλητικών χώρων ώστε να μπορούμε όλοι να γυμναζόμαστε ανεξάρτητα καιρικών συνθηκών. Κι είναι δημοτική περιουσία, άρα είναι περιουσία όλων μας. Το έγκλημα τελέστηκε απέναντι σε όλους μας.

3.   Ας κάνουν, επιτέλους, κάποιοι αυτοκριτική κι ας συλλογιστούν πόσο κακές υπηρεσίες προσφέρουν όταν ηθελημένα ή άθελα δημιουργούν κλίμα και συνθήκες που δίνουν χώρο, δικαιολογία και αφορμή για παραβατικές συμπεριφορές. Κι αν είναι άθελα τους είναι θέμα ανοησίας τους, αν όμως είναι ηθελημένα, διαπράττουν έγκλημα απέναντι στην κοινωνία και στο όνομά της.

Ως Δήμαρχος, πολίτης και κάτοικος της Μεταμόρφωσης καταδικάζω απερίφραστα αυτή την αλητεία. Όπως αλητεία και προσβολή στην ιστορία μας είναι και ο αποκεφαλισμός της προτομής του Στρατηγού Μουστακλή.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στην πόλη μας. Κι απέναντι σε αυτές θα είμαι άτεγκτος κι αμείλικτος. Είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική Αστυνομία και στη συνέχεια η Δικαιοσύνη θα κάνουν το καθήκον τους, ώστε σύντομα να βρεθούν και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι»

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024