Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θωρακίζει έναντι βανδαλισμών τα σχολεία ο Δήμος Βύρωνα

Θωρακίζει έναντι βανδαλισμών τα σχολεία ο Δήμος Βύρωνα

Σε μια προσπάθεια να αποτραπούν μελλοντικοί βανδαλισμοί σε σχολικά συγκροτήματα στο Βύρωνα, ο Δήμος ολοκληρώνει την πρόσληψη 5 σχολικών φυλάκων. Παράλληλα αναβαθμίζει το δίκτυο φωτισμού στα σχολεία.

Νυχτερινοί φύλακες θα προσέχουν τα σχολεία του Δήμου Βύρωνα, Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη 5 φυλάκων (από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για μακροχρόνια ανέργους) οι οποίοι, θα αξιοποιηθούν για την νυχτερινή φύλαξη των σχολικών συγκροτημάτων της πόλης του Βύρωνα.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Δήμου Βύρωνα, οι 5 νυχτερινοί φύλακες θα κατανεμηθούν ως εξής: 2 στα σχολεία της Εργάνης και από ένας στα σχολεία της Ανάληψης, της Αγίας Τριάδας και του Καρέα.

Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του φωτισμού των σχολικών προαυλίων, που ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται, θωρακίζει ακόμα περισσότερο τα σχολεία του Δήμου Βύρωνα από βανδαλισμούς και παραβατικές συμπεριφορές.

Να σημειώσουμε πως σε πολλούς δήμους τους τελευταίους μήνες έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα βανδαλισμών σε δημοσίους χώρους, όπως σχολεία, παιδικούς σταθμούς, παιδικές χαρές, θέατρα κα. Οι Δήμοι επιχειρούν με όσα μέσα διαθέτουν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα. Αν δεν το πράξουν άλλωστε οι ζημιές που προκαλούνται επιβαρύνουν το δημοτικό ταμείο και το κόστος τελικά μετακυλίεται στη τσέπη των δημοτών.

Ο Δήμος Βύρωνα με την απόφαση του αυτή φανερώνει την πρόθεση του να δημιουργήσει ένα τοίχος προστασίας – όσο είναι δυνατόν – για τα σχολεία της πόλης.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024