Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεγάλες οι καταστροφές σε Λύκεια του Δήμου Παπάγου-Χολαργού

Μεγάλες οι καταστροφές σε Λύκεια του Δήμου Παπάγου-Χολαργού

Κλοπές και καταστροφές σημειώθηκαν σε σχολεία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού όπως ανακοίνωσε ο Δήμος. Οι βανδαλισμοί είναι καθημερινό φαινόμενο σε πολλούς Δήμους και δεν αφορούν μόνο περιόδους καταλήψεων και σχολικές φθορές

Η Δημοτική Αρχή Παπάγου – Χολαργού εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία και καταδίκη για τους βανδαλισμούς και τις κλοπές που σημειώθηκαν στο 1ο Λύκειο Παπάγου και στο 1ο  Λύκειο Χολαργού, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων καταλήψεων.

Πιο συγκεκριμένα, καταστράφηκαν θρανία, καρέκλες, πόρτες, κάγκελα και τζάμια, ενώ οι καταληψίες άναψαν φωτιά εντός αιθουσών και έκαψαν βιβλία μαθητών και άλλα αντικείμενα.

Εκτός από τις φθορές που προκλήθηκαν, από τα σχολεία εκλάπησαν:

  • 1ο Λύκειο Παπάγου: 2 διαδραστικοί πίνακες, 2 ηλεκτρονικοί υπολογιστές με όλα τα εξαρτήματα, 1 laptop και μια τηλεόραση.
  • 1ο Λύκειο Χολαργού: 2 διαδραστικοί πίνακες, 2 προντζέκτορες, 1 ηλεκτρονικός υπολογιστής με όλα τα εξαρτήματα.

Θεωρούμε ότι, τα όποια αιτήματά τους οι μαθητές οφείλουν να τα προωθούν στους αρμόδιους φορείς, σεβόμενοι πάντα τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού ενημερώνει τους πολίτες, ότι δεν θα διαθέσει ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα των δημοτών για να καλύψει το κόστος των ζημιών, οι οποίες θα πρέπει αυτά να καλυφθούν από αυτούς που τις προκάλεσαν.

Παράλληλα, θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να διαφυλάξει τη δημόσια περιουσία.

Η πλευρά της διοίκησης του Δήμου, ξεκαθάρισε το τοπίο ωστόσο τα φαινόμενα βανδαλισμών είτε σε σχολεία, είτε σε θέατρα, παιδικές χαρές και άλλους κοινόχρηστους χώρους δυστηχώς είναι μια καθημερινότητα και δεν εκπλήσσουν κανέναν πια.

Όπως έχουμε ξαναγράψει κανείς άνθρωπος δεν γεννιέται βίαιος. Το πιο εύκολο θα ήταν να καταδικάσει κανείς τους υπαίτιους αυτών των ανεπίτρεπτων συμπεριφορών. Όμως αν θέλει κανείς να κάνει βήματα προόδου στην συνολικότερη προσέγγιση και αντιμετώπιση του θέματος, κατά την άποψη μας πάντα, οφείλει να αναζητήσει και να εντοπίσει τα αίτια που προκαλούν τέτοιες συμπεριφορές. Τότε και μόνο τότε και όταν εκλείψουν τα αίτια που κάνουν τους ανθρώπους βίαιους θα έχουμε κάνει ως κοινωνία ένα βήμα μπροστά.

Κανείς δεν γεννιέται βίαιος.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024