Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελασσόνα: Στο έλεος των βανδάλων ένα ιστορικό σχολείο

Ελασσόνα: Στο έλεος των βανδάλων ένα ιστορικό σχολείο

Η κατάσταση είναι σοβαρή. Χωρίς έλεος βανδαλίζονται σχολεία, θέατρα, παιδικές χαρές. Κάθε μέρα, παντού στη χώρα. Σήμερα ένα σχολείο στην Ελασσόνα. Αύριο ή μετά από μερικά λεπτά που αλλού άραγε;

Ένα ιστορικό κτίριο στην Ελασσόνα διαλύθηκε. Η Ελληνική κοινωνία είναι βαριά άρρωστη. Οι συνεχείς βανδαλισμοί δημοτικών και όχι μόνο κτιρίων έγιναν κανόνας. Ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, θα υποβάλλει μηνύσεις.

Δήλωσε: «Ενημερώθηκα σήμερα για τις καταστροφές που προκάλεσαν άγνωστοι στο ιστορικό 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας στη συνοικία Αμπελοκήπων και αύριο το πρωί θα καταθέσω μήνυση για παράνομη είσοδο και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Οι δράστες έσπασαν την εξωτερική μεταλλική είσοδο και προσπάθησαν να εισέλθουν στο ισόγειο του κτηρίου σπάζοντας το τζάμι της πόρτας εισόδου. Προκάλεσαν σημαντικές φθορές στα βοηθητικά κτήρια του παλιού σχολείου, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να εισέλθουν στο κεντρικό κτήριο. Στο προαύλιο εντοπίστηκαν ίχνη φωτιάς και συσκευασίες πρόχειρου φαγητού.

Στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα εισηγηθώ την τοποθέτηση κάμερας στο ιστορικό αυτό κτήριο, καθώς οι παραβιάσεις της περίφραξης είναι πλέον συχνές και ο κίνδυνος πυρκαγιάς ορατός».

Στο ιστορικό κτήριο στεγαζόταν το 1ο Δημοτικό Σχολείο μέχρι το 2014 και το 1ο Νηπιαγωγείο μέχρι το Μάρτιο του 2021, έκτοτε παραμένει κλειστό. Το 2021 εκπονήσαμε μελέτη για την επανάχρησή του ως μουσείου.

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024