Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διέρρηξαν και βανδάλισαν Δημοτικό σχολείο στη Παλαιά Φώκαια

Διέρρηξαν και βανδάλισαν Δημοτικό σχολείο στη Παλαιά Φώκαια

Άλλο ένα περιστατικό βανδαλισμών καταγράφηκε σε σχολείο της Αττικής. Αυτή τη φορά στόχος έγινε το Δημοτικό σχολείο Παλαιάς Φώκαιας όταν άγνωστοι παραβίασαν την πόρτα και αφαίρεσαν ηλεκτρονικό εξοπλισμό μεγάλης αξίας.

Στόχος διάρρηξης και βανδαλισμών έγινε το Δημοτικό σχολείο Παλαιάς Φώκαιας. Οι άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο σχολείο και αφαίρεσαν ηλεκτρονικό εξοπλισμό σημαντικής αξίας, προκαλώντας παράλληλα ζημιές.

Το γεγονός διαπιστώθηκε από τους εκπαιδευτικούς και άμεσα ενημερώθηκε από την διευθύντρια ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Χρήστος Γκίνης, ο οποίος έσπευσε στο χώρο προκειμένου να διαπιστώσει την έκταση της καταστροφής.

Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και η Σήμανση, που επισκέφθηκε το χώρο για να συγκεντρώσει δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ ελήφθησαν και καταθέσεις. Στο Δήμο Σαρωνικού δεν ήταν δυστηχώς η πρώτη φορά που κάποιο σχολείο παραβιάστηκε.

2ο Νηπιαγωγείο Καλυβίων – Εκτεταμένες καταστροφές από αγνώστους

Από ότι φαίνεται κανένας Δήμος της χώρας δεν έχει τις δυνατότητες να διαφυλάξει την δημοτική περιουσία του. Εδώ έχουμε αναφερθεί πολλές φορές σε περιπτώσεις βανδαλισμών δημοτικών θεάτρων, παιδικών χαρών, οδοφωτισμού και διάφορες άλλες.

Με την Δημοτική Αστυνομία υποστελεχωμένη σε βαθμό ποσοτικής ανυπαρξίας, η προστασία των δημοτικών δημοσίων χώρων δεν μπορεί να επιτευχθεί. Μέρος της λύσης θα μπορούσε να αποτελέσει η πρόσληψη σχολικών φυλάκων σε συνδυασμό φυσικά και με άλλα μέτρα επιτήρησης σε ώρες που τα σχολεία είναι κλειστά.

Θωρακίζει έναντι βανδαλισμών τα σχολεία ο Δήμος Βύρωνα

Η κατάσταση συνολικά είναι σοβαρή. Χωρίς έλεος βανδαλίζονται σχολεία, θέατρα, παιδικές χαρές. Κάθε μέρα, παντού στη χώρα. Σήμερα ένα σχολείο στο Σαρωνικό. Αύριο ή μετά από μερικά λεπτά που αλλού άραγε;

Ένα ιστορικό κτίριο στην Ελασσόνα διαλύθηκε προ λίγου καιρού. Η Ελληνική κοινωνία είναι βαριά άρρωστη. Οι συνεχείς βανδαλισμοί δημοτικών και όχι μόνο κτιρίων έγιναν κανόνας.

Ελασσόνα: Στο έλεος των βανδάλων ένα ιστορικό σχολείο

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024