Λέκκας για Θήβα: Το ιστορικό δείχνει ότι μπορεί να έχουμε σεισμό 6 Ρίχτερ – Οι πιθανότητες είναι μικρές ωστόσο υπάρχουν
«Εμείς έχουμε κάνει κάποιες ενέργειες για να αντιμετωπίσουμε έναν τέτοιο σεισμό. Αναλάβαμε κάποιες σημαντικές δράσεις έτσι ώστε εάν φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο να μειώσουμε τις συνέπειες», σημειώνει ο κ. Λέκκας.
Ο καθηγητής Γεωλογίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για τους σεισμούς που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό στη Θήβα, έχοντας προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους.
«Εδώ και 15 μήνες έχουμε εκδήλωση 3.000 σεισμών. Τις τελευταίες 5 μέρες έχουμε αναζωπύρωση της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή. Πρόσφατα, είχαμε και νέα στοιχεία μία ομάδα συναδέλφων προσδιόρισε το εξής. Το 1914 έχουμε την εκδήλωση ενός σεισμού 6 Ρίχτερ. Συνεπώς το ιστορικό δείχνει ότι μπορεί να έχουμε έναν τέτοιο σεισμό. Οι πιθανότητες είναι μικρές ωστόσο υπάρχουν», ανέφερε αρχικά.
«Εμείς έχουμε κάνει κάποιες ενέργειες για να αντιμετωπίσουμε έναν τέτοιο σεισμό. Αναλάβαμε κάποιες σημαντικές δράσεις έτσι ώστε εάν φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο να μειώσουμε τις συνέπειες. Την Αθήνα δεν θα την επηρεάσει εάν γίνει σεισμός στη Θήβα. Ούτε στη Θήβα θα υπάρχουν επιπτώσεις, και τα σενάρια που λέμε είναι υποθετικά, γιατί οι πιθανότητες είναι μικρές να συμβεί», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
«Εχουμε οργανώσει την περιοχή και παρακολουθούμε τι γίνεται. Δεύτερον «ξεσκονίζουμε» τα σχέδια της περιοχής, και τρίτον, ενημερώνουμε σχετικά με την σεισμική δραστηριότητα», επεσήμανε στο τέλος ο κ. Λέκκας.
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι «μεγάλη δύναμη» του στρατού των ΗΠΑ κινείται προς το Ιράν
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ανάγκη να διατηρηθούν οι ευρωατλαντικές σχέσεις σε «λειτουργικό» επίπεδο
- Η ΕΕ χαιρετίζει την απόφαση Τραμπ για τους δασμούς – Εκφράζει «σοβαρές αμφιβολίες» για το Συμβούλιο Ειρήνης
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 1 νεκρός και 20 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας
- Ρωσία: Στρατηγικά βομβαρδιστικά εκτέλεσαν περιπολία πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα
- Οι ΗΠΑ πιέζουν Ρωσία και Ουκρανία για τριμερείς διαπραγματεύσεις και κατάπαυση του πυρός σε ενεργειακές υποδομές

