ΑΑΔΕ: Ξεπέρασαν τα 113 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη τον Φεβρουάριο
Πάνω από 113 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη
Νέα γενιά ληξιπρόθεσμων χρεών στην Εφορία φέρνει η ακρίβεια. Το Φεβρουάριο οι «κόκκινες» οφειλές έκαναν άλμα κατά 77,9% καθώς οι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους ύψους 1,733 δις. ευρώ έναντι 974 εκατ. ευρώ που ήταν τα ληξιπρόθεσμα φορολογικά χρέη τον Φεβρουάριο του 2021 με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό να εκτιναχθεί στα 113,040 δις. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ.
Οι «φρέσκες» ληξιπρόθεσμες οφειλές έφθασαν το Φεβρουάριο στα 1,778 δις. ευρώ ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο είχε φτάσει τα 1,028 δις. ευρώ (αύξηση κατά 73%).
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ στο πρώτο δίμηνο του έτους οι απλήρωτοι φόροι ανήλθαν σε 2,536 δις. ευρώ ενώ τα νέα χρέη διαμορφώθηκαν σε 2,641 δις. ευρώ
Το σύνολο των φορολογούμενων με ανοιχτούς λογαριασμούς στην Εφορία εμφάνισε οριακή μείωση σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2021 καθώς διαμορφώθηκε σε 4.087.432 άτομα έναντι 4.140.400.Από τους οφειλέτες 2.020.892 είναι ανοιχτοί σε κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων.
- Μητσοτάκης – Ερντογάν έμειναν σε «ήρεμα νερά» και τήρησαν τα συμφωνηθέντα σε μία ακόμα «εθιμοτυπική» συνάντηση
- Νέα κούρσα εξοπλισμών στο ορίζοντα – Με τι όπλα θα γίνει ο επόμενος μεγάλος πόλεμος
- «Στάση / ποτάμι»: Το δυστύχημα των Τεμπών γίνεται θεατρικό έργο στο «Ίσον»
- Γιατί οι δημοκρατικοί ηγέτες του κόσμου αποφεύγουν το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ… όπως ο διάολος το λιβάνι
- Αρκάς: Η καλημέρα σε κλίμα Τσικνοπέμπτης
- Ένταση και φωτιά σε πτέρυγα των φυλακών Τρικάλων










