Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έκθεση φωτογραφίας: «Ουκρανία: Μέρες εισβολής, μέρες αντίστασης»

Έκθεση φωτογραφίας: «Ουκρανία: Μέρες εισβολής, μέρες αντίστασης»

Από 3 έως 6 Απριλίου στην Τεχνόπολη

Το think tank «The Catalyst», με την συνεισφορά του «Odesa Photo days festival» , παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Ουκρανία: Μέρες εισβολής, μέρες αντίστασης». Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων , στην αίθουσα «Μηχανουργείο» από την Κυριακή, 3 Απριλίου έως και την Τετάρτη, 6 Απριλίου και τα εγκαίνιά της θα γίνουν την Κυριακή, 3 Απριλίου στις 12.00 .

Στην έκθεση, Ουκρανοί φωτογράφοι, μας παρουσιάζουν την ζωή μετά την Ρωσική εισβολή. Εικόνες ζωής, εικόνες καταστροφής, εικόνες που συνθέτουν όλα όσα είναι ο πόλεμος. Μακριά από την ταχύτητα της τηλεόρασης, με τον χρόνο να παγώνει σε μια στιγμή και να συμπυκνώνει τα γεγονότα, οι φωτογράφοι ανασυνθέτουν την εικόνα του αγώνα ενός λαού για την ελευθερία του.

Το «The Catalyst», με την έκθεση αυτή επιχειρεί να αναδείξει την πραγματική εικόνα της Ρωσικής εισβολής, την κατάσταση που βιώνουν οι Ουκρανοί, αλλά και να κινητοποιήσει τους Έλληνες πολίτες προς την ενεργή υποστήριξη των προσφύγων.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη. Παράλληλα το «The Catalyst» σας καλεί να ενισχύσετε τους Ουκρανούς πρόσφυγες, καταθέτοντας όποιο χρηματικό ποσό μπορείτε στον λογαριασμό του GreeceToUkraine (ο επίσημος φορέας ενίσχυσης μέσω της Ουκρανικής πρεσβείας)  με iban: GR3401720530005053105774421  (τρ. Πειραιώς)

Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογράφοι :Maksim Finogeev, Mikhail Palinchak, Oleg Petrasiuk, Pavel Dorogoy , Roman Zakrevski, Sehii Nuzhnenko, Sergiy Illyashenko, Serhiy Hudak, Stas Yurchenko, Viacheslav Ratynski, Volodymyr Petrov. Την επιμέλεια είχε η Kateryna Radchenko. Στην δημιουργία της έκθεσης συνεισέφερε η Villy Calliga.

Δηλώσεις για την έκθεση

Η Αθηνά Δρέττα, πρόεδρος του “The Catalyst”, επεσήμανε πως στόχος της εκδήλωσης είναι να υπενθυμίσει την πραγματική φύση του πολέμου, την ανθρώπινη δυστυχία. Πρέπει να θυμόμαστε πως αυτός ο πόλεμος έχεις επιτιθέμενους και αμυνόμενους, δεν μπορούμε να στεκόμαστε με ίσες αποστάσεις απέναντι στους δύο. Είμαστε με την Ελευθερία, είμαστε με την Δημοκρατία και την Ειρήνη.

Ο Πάνος Μανωλάκος, κοινωνιολόγος και αντιπρόεδρος του  “The Catalyst” , υπογράμμισε πως «όσοι φορείς θέλουν να ανήκουν στην κοινωνία των πολιτών δεν μπορούν να μείνουν σιωπηλοί ή ουδέτεροι μπροστά στα όσα διαδραματίζονται στην Ουκρανία. Δεν είναι απλά ένας πόλεμος δύο πλευρών, είναι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Είναι ακριβώς αυτή η αιτία που τόσοι άνθρωποι γίνανε πρόσφυγες, είναι τα Ρωσικά στρατεύματα που καταστρέφουν πόλεις, από το Χάρκοβο ως την Μαριούπολη. Είναι αυτό ακριβώς που θέλει να τονίσει η έκθεσή μας και να παρακινήσει τους συμπολίτες μας να στέρξουν αυτούς τους ανθρώπους».

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης

Κυριακή: 12.00 – 20.00

Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη: 11.00-13.30 και 16.30-20.00

Λίγα λόγια για το  «ΤΗΕ CATALYST»

Τα ιδρυτικά μέλη του ομίλου ιδεών «The Catalyst» (μτφρ. ο καταλύτης) υποστηρίζουν ότι ο προοδευτικός χώρος μπορεί και πρέπει να επανεφεύρει τον εαυτό του μέσα από νέες, αποτελεσματικές πολιτικές.

Σύμφωνα με τον όμιλο, μόνο με την ανασύνθεση του πολιτικού  πέρα από τις κλασικές διαχωριστικές γραμμές είναι εφικτό να αντιμετωπισθούν ζητήματα, όπως είναι η κρίση της Ευρώπης, ο λαϊκισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ανοιχτή κοινωνία, η 4η Βιομηχανική επανάσταση, η οικονομία και οι ανισότητες.

Τα μέλη του «The Catalyst» πιστεύουν στην ενότητα του διανοητικού και πολιτικού κεφαλαίου, στοχεύουν στη σύνδεση του πολιτικού και επιστημονικού λόγου και φιλοδοξούν να διαμορφώσουν άποψη μέσα από μια φρέσκια ματιά με σκοπό την αντιμετώπιση των επερχόμενων προβλημάτων.

<ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ The Catalyst: >

Αθηνά Δρέττα 6944817131 , athinadretta@gmail.com

Παναγιώτης Μανωλάκος 6974351697, manolakosp@gmail.com

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024