Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία - Πάπας Φραγκίσκος: «Σταματήστε! Αφήστε τα όπλα να σιγήσουν - Διαπραγματευτείτε σοβαρά για την ειρήνη»

Πόλεμος στην Ουκρανία – Πάπας Φραγκίσκος: «Σταματήστε! Αφήστε τα όπλα να σιγήσουν – Διαπραγματευτείτε σοβαρά για την ειρήνη»

«Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της αυτοκαταστροφής η ανθρωπότητα θα πρέπει να κατανοήσει ότι ήρθε η ώρα για να καταργήσουμε τον πόλεμο» είπε στο κήρυγμά του

Η απειλή μιας παγκόσμιας σύρραξης, που έχει προκαλέσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, θα πρέπει να πείσει τους πάντες ότι ήρθε η ώρα η ανθρωπότητα να καταργήσει τον πόλεμο προτού ο πόλεμος αφανίσει την ανθρωπότητα, είπε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος.

«Πάνω από ένας μήνας έχει περάσει από την εισβολή στην Ουκρανία, από την έναρξη αυτού του απάνθρωπου και παράλογου πολέμου, ο οποίος, όπως κάθε πόλεμος, είναι μια ήττα για όλους, για όλους μας. Πρέπει να αποκηρύξουμε τον πόλεμο, έναν τόπο θανάτου όπου μητέρες και πατέρες θάβουν τα παιδιά τους, όπου άνδρες σκοτώνουν τους αδελφούς τους χωρίς καν να τους βλέπουν, όπου οι ισχυροί αποφασίζουν και οι φτωχοί πεθαίνουν», είπε ο ποντίφικας κατά το σημερινό του κήρυγμα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ενώπιον χιλιάδων πιστών.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία καταστρέφει το μέλλον της χώρας, είπε επικαλούμενος στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι τα μισά παιδιά στην Ουκρανία χρειάστηκε να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους.

«Αυτή είναι η βαρβαρότητα του πολέμου, κάτι που είναι βάρβαρο και βλάσφημο», σημείωσε ο πάπας καλώντας τους πιστούς να μη θεωρήσουν τον πόλεμο κάτι αναπόφευκτο ή κάτι που θα πρέπει να συνηθίσουν.

Διαβάστε επίσης Μακρόν: «Αδειάζει» τον Μπάιντεν μετά τη δήλωση για τον Πούτιν

«Αν βγούμε από αυτό τον πόλεμο όπως ήμαστε πριν, θα είμαστε όλοι με κάποιο τρόπο ένοχοι. Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της αυτοκαταστροφής η ανθρωπότητα θα πρέπει να κατανοήσει ότι ήρθε η ώρα για να καταργήσουμε τον πόλεμο, να τον ακυρώσουμε από την ιστορία του ανθρώπινου είδους προτού (αυτός) ακυρώσει τον άνθρωπο από την ιστορία. Εκλιπαρώ κάθε εμπλεκόμενο πολιτικό να αναλογιστεί αυτό, να δεσμευτεί και κοιτάζοντας την μαρτυρική Ουκρανία να αντιληφθεί ότι κάθε ημέρα πολέμου επιδεινώνει την κατάσταση για όλους. Τέρμα! Σταματήστε! Αφήστε τα όπλα να σιγήσουν. Διαπραγματευτείτε σοβαρά για την ειρήνη», κατέληξε ο πάπας.

Από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, ο πάπας Φραγκίσκος έχει μιλήσει πολλές φορές για την πιθανότητα ενός πυρηνικού πολέμου και έχει έμμεσα ασκήσει κριτική εις βάρος της Μόσχας καταδικάζοντας σφοδρά αυτό που έχει χαρακτηρίσει «αδικαιολόγητη επιθετικότητα» και καταγγέλλοντας «ωμότητες».

Αλλά τη λέξη «Ρωσία» την έχει χρησιμοποιήσει μόνο σε προσευχές, όπως την περασμένη Παρασκευή στη διάρκεια μιας παγκόσμιας εκδήλωσης υπέρ της ειρήνης.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024