Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζο Μπάιντεν: Θα απαντήσουμε αν η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά όπλα

Τζο Μπάιντεν: Θα απαντήσουμε αν η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά όπλα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξήγησε πως «το ΝΑΤΟ είναι πιο ενωμένο από ποτέ»

Ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε σήμερα ότι αν η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ θα απαντήσουν.

«Θα απαντήσουμε! Θα απαντήσουμε αν τα χρησιμοποιήσει. Η φύση της απάντησής μας θα εξαρτηθεί από τη φύση της χρήσης τους», δήλωσε ο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη συμμετοχή του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε νέες κυρώσεις σε περισσότερα από 400 άτομα και οντότητες που «τροφοδοτούν τη ρωσική πολεμική μηχανή», συμπεριλαμβανομένων 300 μελών του ρωσικού κοινοβουλίου.

«Ο Πούτιν υποστήριζε τη διάσπαση του ΝΑΤΟ… ήταν ξεκάθαρο για μένα ότι δεν πίστευε ότι θα μπορούσαμε να διατηρήσουμε αυτή τη συνοχή. Ο Πούτιν εισπράττει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που σκόπευε ως συνέπεια της επίθεσης στην Ουκρανία» υπογράμμισε.

Ο κ. Μπάιντεν πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι η Ρωσία πρέπει να απομακρυνθεί από τη G20 – ένα θέμα που έχει τεθεί τις τελευταίες ημέρες.

«Οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να παρέχουν περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία και περισσότερα από 1 δισεκατομμύρια δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια σε εκατομμύρια Ουκρανούς που έχουν πληγεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία» τόνισε.

«Το ΝΑΤΟ είναι πιο ενωμένο από ποτέ»

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξήγησε πως «το ΝΑΤΟ είναι πιο ενωμένο από ποτέ».

Ακόμα υποστήριξε πως η Κίνα καταλαβαίνει ότι τα οικονομικά της συμφέροντα είναι πιο κοντά στην Δύση παρά τη Ρωσία.

Σχολιάζοντας τη συζήτηση με τον πρόεδρο Σι σημείωσε πως «δεν απείλησα, αλλά κατέστησα σαφές και βεβαιώθηκα ότι κατάλαβε τις συνέπειες της βοήθειας προς τη Ρωσία», είπε.

Μάλιστα επεσήμανε τον αριθμό των αμερικανικών και ευρωπαϊκών εταιρειών που εγκατέλειψαν τη Ρωσία

«Να μην τολμήσει η Μόσχα να χρησιμοποιήσει χημικά»

Νωρίτερα, οι ηγέτες των κρατών μελών της G7 προειδοποίησαν τη Ρωσία να μην χρησιμοποιήσει βιολογικά, χημικά ή πυρηνικά όπλα στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας, ανέφεραν σε ανακοίνωση που έδωσε η Ομάδα των Επτά σήμερα στη δημοσιότητα μετά τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες.

«Προειδοποιούμε ενάντια σε οποιαδήποτε απειλή χρήσης χημικών, βιολογικών και πυρηνικών όπλων ή σχετικού υλικού», ανέφεραν οι ηγέτες σε κοινό ανακοινωθέν.

Όλες οι χώρες δήλωνουν έτοιμες να υποδεχθούν πρόσφυγες από την Ουκρανία, είπαν.

«Πιο κοντά από ποτέ χημική επίθεση» λέει ο Ζελένσκι

«Ο κίνδυνος μιας χρήσης, σε μεγάλη κλίμακα, χημικών όπλων από τη Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας είναι πραγματικός» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε βιντεο με το οποίο απευθύνθηκε στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της G7.

Η προειδοποίηση αυτή διατυπώνεται την επομένη της δήλωσης του Αμερικανού ομολόγου του Τζο Μπάιντεν, που έκρινε πως η χρήση χημικού όπλου αποτελεί μια «αξιόπιστη απειλή».

Sports in

Η μεγάλη επένδυση στα τμήματα υποδομής και το λαμπρό μέλλον του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έχει στηρίξει με μεγάλες κινήσεις τα τμήματα υποδομής, επενδύοντας πολλά εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη όλων των ομάδων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024