Ο κ. Λέων παρουσιάζει την περιγραφή του βιβλίου ιατροδικαστικής του κορυφαίου παγκοσμίως ιατροδικαστή DiMaio

Στην περίπτωση κάποιων γονέων στις ΗΠΑ, που πήγαιναν τα παιδιά τους στο νοσοκομείο επειδή ισχυρίζονταν ότι αντιμετώπιζαν καρδιολογικά προβλήματα και τελικά αποδείχθηκε, μετά από βιντεοσκόπηση, ότι οι ίδιοι προκαλούσαν αυτά τα επεισόδια στα παιδιά τους, αναφέρεται σε νέα ανάρτησή του ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Ο ιατροδικαστής, που τις τελευταίες ημέρες έχει κάνει αιχμηρές παρεμβάσεις με αναρτήσεις του για το θρίλερ των τριών νεκρών κοριτσιών στην Πάτρα, κάνει τώρα εμμέσως μία σύνδεση με αυτό τον τρόπο, με την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ο κ. Λέων παρουσιάζει την περιγραφή του βιβλίου ιατροδικαστικής του κορυφαίου παγκοσμίως ιατροδικαστή DiMaio, για τον θάνατο παιδιών, που του έστειλε – όπως αναφέρει- συνάδελφός του από την Αμερική.

Στο επίμαχο χωρίο του βιβλίου που εμφανίζεται στην ανάρτηση, αναφέρονται τα εξής:

«Οι γονείς που είναι μάρτυρες αυτών των επεισοδίων είναι μόνοι τους με τα παιδιά στο δωμάτιο του νοσοκομείου την ώρα που αυτά συμβαίνουν. Μετά την έξοδο από το νοσοκομείο ‘τα επεισόδια’ συνεχίζονται μέχρι είτε να βγει διάγνωση ή τα παιδιά να τα σκοτώσουν… Ήταν οι πρώτοι που περιέγραψαν δίδυμα με επαναλαμβανόμενη καρδιοαναπνευστική ανακοπή, οφειλόμενη σε απόφραξη από τη μητέρα, η οποία πράξη καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολουθήσης.

Το πρώτο παιδί ήταν 5 μηνών κοριτσάκι, εισήχθη στο νοσοκομείο για καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια. Ο 4 ετών αδελφός της είχε παρόμοιο ιατρικό ιστορικό. Η μητέρα έδωσε το ιστορικό, αναφέροντας ότι υπήρχαν σχεδόν καθημερινά επεισόδια άπνοιας, κυάνωσης, βραδυκαρδίας και απουσία αισθήσεων από την ηλικία της μιας εβδομάδας των παιδιών.

Τα επεισόδια ήταν πολύ συχνά με τη μεγαλύτερη περίοδο ανάμεσα σε δυο περιστατικά να είναι 72 ώρες. Αυτά τα επεισόδια συνέβαιναν είτε όταν το παιδί κοιμόταν ή μόλις ξυπνούσε».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr