Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αντίσταση

Αντίσταση

Οταν εξελέγη πρόεδρος, το 2019, ο Ζελένσκι απευθύνθηκε σε όλες τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και τους είπε: «Κοιτάξτε μας, όλα είναι δυνατά». Να γιατί τον έβαλε στο στόχαστρο ο Πούτιν.

Τον είπαν κλόουν, τον είπαν εικονικό πρόεδρο, τον είπαν διεφθαρμένο. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι όμως είναι ο άνθρωπος που, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες του πρόσφεραν άσυλο, απάντησε: «Δεν θέλω μεταφορικό μέσο για να φύγω, θέλω όπλα για να πολεμήσω». Ο πρόεδρος της Ουκρανίας εξελίχθηκε σε ήρωα της αντίστασης. Γι’ αυτό οι Ρώσοι θέλουν με κάθε τρόπο το κεφάλι του.

Να μην το ξεχάσω: η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα ευχαρίστησε «όλους αυτούς τους πολλούς φίλους Ελληνες που στέλνουν στην Πρεσβεία μηνύματα συμπαράστασης και ευχές για γρήγορη νίκη κατά των ουκρανών νεοναζί και απελευθέρωση της χώρας από το εγκληματικό καθεστώς». Συγκινητική κίνηση, χωρίς αμφιβολία. Λιγότερο συγκινητικός ήταν ο ισχυρισμός της ότι στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά όπου σκοτώθηκαν έλληνες ομογενείς δεν επιχειρούσαν ρωσικές δυνάμεις. Η απάντηση του εκπροσώπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ήταν – επιτέλους – κατηγορηματική: «Ορθόδοξες βόμβες σκότωσαν ορθόδοξους ομογενείς. Να το θυμόμαστε αυτό. Και αυτά που είπε η ρωσική πρεσβεία είναι ψευδείς ειδήσεις». Για να ανταπαντήσει η πρεσβεία, καλώντας όλους μας, πολιτειακούς παράγοντες, ΜΜΕ και «διάφορους παπαγάλους», να συνέλθουμε και να σταματήσουμε την αντιρωσική προπαγάνδα.

Η οικογένεια του Ζελένσκι ήταν «σοβιετική εβραϊκή», όπως είπε κάποτε, δεν ήταν δηλαδή ιδιαίτερα θρησκευόμενη και χρησιμοποιούσε τα ρωσικά περισσότερο από τα ουκρανικά. Γι’ αυτή την οικογένεια μίλησε στους ρώσους πολίτες σε ένα από τα πρώτα συναισθηματικά φορτισμένα μηνύματά του, όπου αναφέρθηκε και στον παππού του, τον Σεμιόν Ιβάνοβιτς Ζελένσκι, βετεράνο του Κόκκινου Στρατού στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Να μην ξεχάσω κι αυτό: σε μια εμπνευσμένη παρέμβασή του στις εξελίξεις, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας έγραψε ότι «καλό θα ήταν οι ΜΚΟ από τα νησιά μας του βορειοανατολικού Αιγαίου να πάνε στην Ουκρανία και να βοηθήσουν στην ανθρωπιστική κρίση. Υπάρχουν και εκεί άνθρωποι που έχουν τεράστια ανάγκη. Δεν γίνεται δύο μέτρα και δύο σταθμά…». Ο υπουργός δέχεται συγχαρητήρια, καθώς ανέδειξε την υποκρισία τόσο των ΜΚΟ όσο και εκείνων που μας καταγγέλλουν καθημερινά για επαναπροωθήσεις.

Ισως οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν κατάλαβαν αμέσως τι εννοούσε ο Ζελένσκι όταν τους προειδοποίησε ότι αν δεν ενισχύσουν σήμερα την Ουκρανία, αύριο ο πόλεμος θα φτάσει στην πόρτα τους. Μάλλον το κατάλαβαν χθες οριστικά, όταν ο Πούτιν έθεσε σε ύψιστη επιφυλακή τις πυρηνικές του δυνάμεις.

Μην ξεχάσω ακόμη τον Γιώργο Κατρούγκαλο, πρώην υπουργό Εξωτερικών αν δεν κάνω λάθος, που σε μια καίρια δήλωσή του είπε πως «αν ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα έστελνε στην Ουκρανία στρατιωτικό υλικό». Υστερα από τον ελληνικό λαό, ανυπομονούν και οι Ουκρανοί να επιστρέψει στην εξουσία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οταν εξελέγη πρόεδρος, το 2019, ο Ζελένσκι απευθύνθηκε σε όλες τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και τους είπε: «Κοιτάξτε μας, όλα είναι δυνατά». Να γιατί τον έβαλε στο στόχαστρο ο Πούτιν.

Sports in

Το Σαν Μαρίνο… τρολάρει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Παίξτε εναντίον μας, σας παρακαλώ» (pic)

Γέλιο προκαλεί πλέον η κατάσταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την οποία… γλέντησε και το Σαν Μαρίνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024