Συνολικά δέκα Έλληνες από τρία διαφορετικά χτυπήματα, έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο στην Ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του ΥΠΕΞ άλλοι τέσσερις ομογενείς σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές στο χωριό Σαρτανά.
«Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για την δολοφονία από αέρος τεσσάρων ομογενών στο χωριό Σαρτανά στην Ανατολική Ουκρανία»
Οι από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων, που συνεχίζονται στο χωριό Σαρτανά και οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο επιπλέον τεσσάρων ομογενών, αποτελούν απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες.
Τις καταδικάζουμε απερίφραστα.
Καλούμε την Ρωσική Ομοσπονδία να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών.
Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι άλλοι δύο Έλληνες ομογενείς σκοτώθηκαν στο ίδιο χωριό ενώ υπήρξαν και άλλοι έξι που δολοφονήθηκαν στο χωριό Μπουγάς ενώ υπήρξε ενημέρωση και έξι τραυματίες, ανάμεσά τους και ένα παιδί.
Διάβημα στο ρωσικό ΥΠΕΞ
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η τελευταία ανακοίνωση του ΥΠΕΞ που έχει κάνει διάβημα στη ρωσική πρεσβεία κάνει λόγο στον τίτλο της ανακοίνωσης για «δολοφονία» των ομογενών ενώ στις προηγούμενες δύο ανακοινώσεις μιλούσε για «θάνατο» από ρωσικές δυνάμεις.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας που αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά της, αρνήθηκε την ευθύνη για τον θάνατο των δύο Ελλήνων στο χωριό Σαρτανά, καθώς όπως ισχυρίστηκε ο ρωσικός στρατός δεν επιχείρησε σήμερα στη συγκεκριμένη περιοχή. Μάλιστα σημείωσε ότι υπέυθυνες είναι οι ουκρανικές δυνάμεις αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Επισημαίνουμε ότι ο ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα, ακόμα και με βαρέα όπλα, κατά αμάχων. Αυτό είναι αποδεδειγμένο και επισήμως καταγεγραμμένο».
«Προειδοποιούμε ότι το καθεστώς του Κιέβου είναι πιθανό να χρησιμοποιεί την Ελληνική, καθώς και άλλες εθνικές κοινότητες που ζουν στην Ουκρανία, ακριβώς για να προκαλέσει και να φουσκώσει την αντιρωσική αντίδραση από το εξωτερικό»
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας