Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί τα Κούλουμα έχουν για εμένα πάντα… γεύση Μακεδονικού Χαλβά

Γιατί τα Κούλουμα έχουν για εμένα πάντα… γεύση Μακεδονικού Χαλβά

Έθιμα και γεύσεις μάς ενώνουν, από τη μια άκρη της Ελλάδας μέχρι την άλλη. Και λίγα κλικ αρκούν για να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα στους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη.

Ένας χαρταετός που αρνείται πάντα πεισματικά να σηκωθεί, μέχρι να αναλάβει ο «ειδικός» της κάθε οικογένειας. Παιδικά χαμόγελα πασαλειμμένα με ταραμοσαλάτα, ντολμαδάκια «ορφανά» και η διαχρονική αξία του λαχταριστού Μακεδονικού Χαλβά. Αυτές ήταν πάντοτε οι «βασικές αρχές» της Καθαράς Δευτέρας, για εμένα αλλά και για όλους μας.

Γιατί ένα είναι το σίγουρο: Είτε προτιμάμε την κλασική αξία του Μακεδονικού Χαλβά με γεύση Βανίλια, είτε επιλέγουμε την πιο σοκολατένια εκδοχή του Μακεδονικού Χαλβά με Κακάο, είτε ψάχνουμε για κάτι τραγανό στον Μακεδονικό Χαλβά με Αμύγδαλα, ακριβώς όπως και η λαγάνα, η αγαπημένη γεύση ποτέ δεν λείπει από το πικνίκ μας στα Κούλουμα.

.

Λαχταριστός, παραδοσιακός και υγιεινός

Η διαχρονική παρουσία του Μακεδονικού Χαλβά δεν είναι τυχαία. Υγιεινός και νηστίσιμος, αποτελείται από ταχίνι, δηλαδή 100% αλεσμένο σουσάμι, και παράγεται χωρίς χρήση χημικών ή άλλων ουσιών. Η γεύση του διατηρεί πάντα την αυθεντικότητά της, όχι μόνο χάρη στον πατροπαράδοτο τρόπο παραγωγής του, αλλά και χάρη στις προσεκτικά επιλεγμένες, άριστης ποιότητας πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται. Και κάπως έτσι, ο Μακεδονικός Χαλβάς συνεχίζει να σκορπά χαμόγελα κάθε χρόνο, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο και από την Κέρκυρα μέχρι τη Μυτιλήνη, λειτουργώντας μαζί με τα υπόλοιπα κοινά έθιμα και τις κοινές γεύσεις της ημέρας, σαν ένα νήμα που διατρέχει τη χώρα πέρα ως πέρα.

Το γεγονός αυτό οδήγησε και την αγαπημένη γεύση της Καθαράς Δευτέρας, τον Μακεδονικό Χαλβά, στη ενεργοποίηση της πλατφόρμας tonimatisagapis.gr για ακόμη μια χρονιά. Φέτος, μάλιστα, η πλατφόρμα έχει ως στόχο να βοηθήσει παιδιά σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας να ανοίξουν τους ορίζοντές τους, να πλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ονειρευτούν ακόμη περισσότερο.

Βοηθώντας απομακρυσμένα ελληνικά σχολεία

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Μπαίνοντας στην πλατφόρμα tonimatisagapis.gr, μπορούμε να βοηθήσουμε τον Μακεδονικό Χαλβά να στηρίξει μικρά σχολεία που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, προσφέροντάς τους σχολικές βιβλιοθήκες.

Πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείο Δάφνης στο Κερασοχώρι Ευρυτανίας, το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Μεγάλου Πάπιγκου στον Δήμο Ζαγορίου, το Δημοτικό Σχολείο Κρανιάς στα Γρεβενά, το Δημοτικό Σχολείο Γαύδου, το Δημοτικό Σχολείο Ασπρονερίου στον Δήμο Διδυμοτείχου στον Έβρο, το Δημοτικό Σχολείο Μαθρακίου στην Κέρκυρα, το Δημοτικό Σχολείο Αρκιών στα Δωδεκάνησα, το Δημοτικό Σχολείο Σικίνου στις Κυκλάδες, το Δημοτικό Σχολείο Αντικυθήρων και το Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Σιδηρούς στον Δήμο Σουφλίου στον Έβρο.

Τι πρέπει να κάνουμε εμείς; Αρκεί να μπούμε στην πλατφόρμα tonimatisagapis.gr και να κάνουμε ένα «κλικ» σε κάποιο από τα σχολεία που σημειώνονται με «πινέζες» επάνω στο χάρτη της Ελλάδας, συμπληρώνουμε τα στοιχεία μας στην ειδική φόρμα που εμφανίζεται και παίρνουμε μέρος σε κλήρωση από την οποία θα αναδειχθούν 20 τυχεροί νικητές που θα απολαύσουν λαχταριστά προϊόντα!

Μαζί, μπορούμε να μοιράσουμε ακόμη περισσότερη αγάπη. Ας επισκεφθούμε λοιπόν tonimatisagapis.gr και ας στηρίξουμε τα απομακρυσμένα σχολεία της Ελλάδας. Και ποιος ξέρει; Ίσως φέτος απολαύσουμε τα Κούλουμα με ακόμη περισσότερη από την αγαπημένη μας λιχουδιά.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024