Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Πήγαν να εξαπατήσουν την εφορία, τους κατάσχεσαν τα NFT

Βρετανία: Πήγαν να εξαπατήσουν την εφορία, τους κατάσχεσαν τα NFT

Κύκλωμα που παρακρατούσε τον ΦΠΑ φέρεται να προσπάθησε να κρύψει τα κέρδη με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η βρετανική εφορία κατάσχεσε τρία NFT στο πλαίσιο έρευνας για κύκλωμα που φέρεται να παρακράτησε από το Δημόσιο το ποσό των 1,4 εκατ. λίρες.

Η κατάσχεση δίνει το μήνυμα ότι οι επίδοξοι απατεώνες δεν μπορούν να βασίζονται την τεχνολογία για να ξεφύγουν, δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας Εσόδων και Τελωνείων (HMRC).

«Συνεχώς προσαρμοζόμαστε στη νέα τεχνολογία για να μένουμε ενήμεροι σχετικά με τους τρόπους που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες για να κρύψουν τα περιουσιακά στοιχεία τους» δήλωσε ο Νικ Σαρπ, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος οικονομικού εγκλήματος στην HMRC.

Τρία άτομα συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι δημιούργησε 250 ψεύτικες εταιρείες προκειμένου να αποφύγει την απόδοση ΦΠΑ. Εκτός από τα NFT κατασχέθηκαν και κρυπτονομίσματα αξίας 5.000 λιρών, αναφέρει το Reuters.

Τα NFT (Non-Fungible Tokens, μη ανταλλάξιμη μάρκα σε ελεύθερη απόδοση) είναι ένα είδος ηλεκτρονικής υπογραφής που πιστοποιεί την κυριότητα ψηφιακών αρχείων όπως εικόνες, βίντεο και έργα τέχνης, ή ακόμα και την κυριότητα φυσικών αντικειμένων.

Διαβάστε επίσης: 

Το NFT πιστοποιεί ποιος είναι ο επίσημος κάτοχος του αρχείου, το οποίο όμως δεν περιλαμβάνεται στο NFT και συνήθως μπορεί να αναπαράγεται ελεύθερα στο Διαδίκτυο.

Τα NFT, τα οποία χρησιμοποιούν την τεχνολογία blockchain στην οποία βασίζονται τα κρυπτονομίσματα, υποτίθεται ότι λύνουν το πρόβλημα της ιδιοκτησίας αρχείων που αναπαράγονται επ’ αόριστον στο Διαδίκτυο και δημιουργούν μια αίσθηση μοναδικότητας που ανεβάζει την αξία των έργων.

Πολλοί πάντως πιστεύουν ότι η επενδυτική τρέλα των NFT δεν μπορεί παρά να είναι φούσκα που θα σκάσει.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024